Huawei Technologies Bulgaria и Технически университет - Габрово, поставиха началото

...
Huawei Technologies Bulgaria и Технически университет - Габрово, поставиха началото
Коментари Харесай

Huawei Bulgaria и Техническият университет в Габрово подписаха меморандум за сътрудничество

Huawei Technologies Bulgaria и Технически университет - Габрово, сложиха началото на общо партньорство в региона на осведомителните технологии.Документът беше подписан на публична среща сред ректора на университета проф. доктор инж. Илия Железаров и Дженсен Ли, общоприет управител на Huawei Technologies Bulgaria. Целта на съдействието е продан на потребен опит сред бизнес и обучение, посредством който да се поддържа развиването на българските IT студенти. Технически университет - Габрово, е сътрудник на програмата Bulgaria ICT Talents Training - Huawei SFTF, която цели да открие най-изявените гении в областта на осведомителните технологии и да им даде опция за стаж в Huawei.
Двете страни ще си сътрудничат и в реализирането на планове, свързани с подпомагането на студентите да придобият софтуерен на практика опит, както и с създаването на научни планове, които ще спомогнат за цялостното развиване на образованието в IT сферата.

Дженсен Ли, общоприет управител на Huawei Technologies Bulgaria, и проф. доктор инж. Илия Железаров, ректор на Технически университет - Габрово, споделиха повече за развиването на осведомителните технологии и българския принос към дигитализацията.
Дженсен Ли, общоприет управител на Huawei Technologies BulgariaГ-н Ли, кои са трите най-важни умения на положителния ИТ експерт?
Добрият ИТ експерт би трябвало да бъде воден от желанието да се учи през целия си живот. ИТ сферата не е константа и тя се развива със стремглава скорост всяка година. За да бъде човек експерт, той би трябвало да следи деликатно процесите и да има предпочитание и упоритост да надгражда знанията си посредством образования, стажове, курсове и така нататък Добрият ИТ експерт би трябвало да има неизменност, да е проведен и да подхожда с внимание и централизация към дилемите си, даже и да не са извънредно комплицирани. И не на последно място, би трябвало да може да работи в екип, без значение че специалността наподобява " самотна ".
Какви са вашите наблюдения - конкурентноспособни ли са българските ИТ експерти на международно равнище?
Определено ИТ експертите в България могат да са съперници на международно равнище. Трябва да отбележим, че ИТ сферата е една от дребното, които не са наранени от рецесията с COVID-19. Напротив - тази промишленост сякаш е в напредък и от ден на ден младежи се насочват към нея. Българските ИТ експерти са добре готови и образовани и това е реалност доста преди да настъпи рецесията. Като част от Европейския съюз те имат елементарен достъп освен до голям трудов пазар, само че и до познания и образования, които им оказват помощ да се развиват и да наблюдават измененията, които се случват в ИТ сферата. В последните години България набира от ден на ден известност в международен мащаб като сериозен състезател в ИТ промишлеността.
Знаем, че за Huawei връзката с висшето обучение е извънредно значима за придобиване на на практика познания и подготовка за света на бизнеса. Разкажете ни за програмата Bulgaria ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship. Какви благоприятни условия предлага на студентите и кой може да взе участие?
Най-важното, което би трябвало да кажем за стажантската стратегия на Huawei Technologies Bulgaria, е, че тя дава еднакъв късмет за качествено образование и опция за професионална реализация на всички студенти. За нас в Huawei e от изключителна значимост знанията да са налични за всички, които желаят да се развиват и са водени от упоритостта да бъдат най-хубавите в сферата си. Нашето предпочитание е да има повече вложения в образованието, с цел да даде това отражение в цялото общество.

Програмата Bulgaria ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship предлага на младите гении с интерес в ИКТ да получат опция за стаж в Huawei Technologies Bulgaria, както и да се сертифицират, само че единствено в случай че имат предпочитание. По-важното е, че предлага късмет студентите да получат спомагателни познания, такива, които не биха придобили на други места, да придобият на практика умения и да се допрян до същинския свят на бизнеса. Ние имаме ноу-хау, което бихме желали да споделим, тъй като имаме вяра, че споделените познания са пътят, който би трябвало да се следва, с цел да има образовани, можещи младежи и постоянна стопанска система.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Транспорт 2 Транспорт 3 Инфраструктура 1 Коментари и разбори 2 Транспорт 3 Политика 1 Транспорт 2 Енергетика 3 Политика Как наподобява идеалният претендент за програмата?
Идеалният претендент преди всичко би трябвало да има жадност за познания и упоритост за развиване. Също по този начин би трябвало да има засилен интерес към ИТ промишлеността. Ние предлагаме нашето ноу-хау на млади гении, само че с цел да има резултат, предлагането ни би трябвало да бъде признато и оползотворено.

Кандидатите за програмата са студенти, под 30 години, на които им следва да влязат в света на бизнеса и да се борят за мястото си в него. Знанията са едно от най-ценните качества, които човек има, само че още по-ценно е желанието да ги получаваш през целия си живот. Такива претенденти търсим.
Това е значима част от международната тактика на Huawei. Какви други начинания за корпоративна обществена отговорност има компанията в България?
Huawei с изключение на високотехнологична компания е компания, която се концентрира върху развиването както на обособения човек, по този начин и на обществото, върху знанията, способността и опцията да се употребяват технологии, с цел да създадем света към нас по-модерен и по-достъпен за всички. Ние желаеме да предоставим опция за цифровизация до всеки човек, дом и организация за един по-свързан и образован свят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР