Huawei Technologies Bulgaria ЕООД вече е част от Конфедерацията на

...
Huawei Technologies Bulgaria ЕООД вече е част от Конфедерацията на
Коментари Харесай

Huawei влезе в КРИБ

Huawei Technologies Bulgaria ЕООД към този момент е част от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), оповестиха от компанията. Включването на компанията в организацията идва в миг, в който българското Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията написа правила, които ще дефинират кои снабдители на 5G съоръжение могат да вземат участие в бъдещите търгове за мобилната мрежа от ново потомство.

Китайската компания бе включена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в ограничаващ лист, посредством който се не разрешава на американските компании да ѝ дават съставни елементи и услуги. Заради това Huawei изгуби достъп до най-популярната версия на Android и услугите на Гугъл, без които продажбата на устройства би била немислима за всички пазари по света, с изключение на китайския. Редица производители на чипове и различен хардуер също оповестиха, че стопират да доставят основни съставни елементи, без които компанията няма да успее да създава своите мобилни телефони, както и мрежовото си съоръжение.

Създаването на разпоредбите, по които ще се дефинира кой снабдител може да взе участие в построяването на мрежите в България, идва като условие на Европейския съюз. Очаква се те да са общи за целия съюз.
 Европа не се поддаде на американския напън против Huawei. Но заплахата не е отминала
Европа не се поддаде на американския напън против Huawei. Но заплахата не е отминала

Вчера Европейската комисия показа своя проект за деяние. Ето какво следва от него
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР