Huawei се включи в организацията на международната обучителна програма ICPC

...
Huawei се включи в организацията на международната обучителна програма ICPC
Коментари Харесай

Mеждународна обучителна програма за бъдещи таланти в програмирането – ICPC Europe Training Camp 2022

Huawei се включи в организацията на интернационалната обучителна стратегия ICPC Europe Training Camp 2022. Програмата има за цел да насърчи и подкрепи бъдещите гении в програмирането. В образованието, което се организира в Полша от 14 до 16 октомври, се включиха повече от 200 студента от България, Германия, Чехия, Израел, Украйна, Швеция, Румъния, Швейцария, Испания и локални. Участниците ще изследват едни от най-предизвикателните проблеми от бранша на информационните и осведомителните технологии.

Събитие за фенове на програмирането и новаторските решения.

Huawei се включва в самодейността като съорганизатор на събитието, а главен основател е Международния конкурс по програмиране за студенти (International Collegiate Programming Contest - ICPC) - един от най-големите, най-старите и най-престижните съзтезания по програмиране в света. Целта му е да ревизира уменията на бъдещите експерти за работа в екип и решение действителни проблеми в сферата. Освен това, надпреварата предизвиква и развива скъпи качества като креативност, иновативност и дарба за работа напрегнат.

Инициативата е предопределена за студенти, които имат интерес и умения в програмирането, логаритмите и всичко обвързвано с бъдещето на компютрите, обработката на данни, информационните и осведомителните терминали. От години Huawei поддържа разнообразни планове за развиване на науката и технологиите. По този метод компанията се ангажира с разширението и развиването на промишлеността, с цел да посрещнат потребностите на утрешния ден.

ICPC Training Camp 2022 се организира в два стадия:

Първата фаза минава в онлайн събитие с участниците, избирани през февруари въз основа на резултатите им в районните шампионати.

Втората фаза минава във физически събития с поканените участници, като първото се организира в Шанхай през август, а второто ще се състои в Полша през октомври.

Благдарение на Huawei, образованието ICPC Training Camp е изцяло безплатнo за всички участници. На тазгодишното събитие ще участват спортисти, ученици и треньори от организацията ICPC. Участниците ще имат опция да научат ефикасни тактики за решение на разнообразни проблеми и задания. Нещо повече, участниците в програмата могат освен да покачат знанията си, само че и да се приготвят за идните надпревари.

По време на всеки стадий от обучителната стратегия, участниците с отлични резултати в съзтезанията могат да завоюват награди, измежду които смарт телефони Huawei P50 Pro, часовници Huawei GT 3 Pro или таблети Huawei Matepad 11.

Huawei влага в фрагменти с капацитет в развиването на съвременни технологии.

Като водещ международен снабдител на инфраструктура за осведомителни и информационни технологии (ICT) и интелигентни устройства, Huawei влага милиони долари в съдействие с университети и научно-изследователски организации. Освен това, компанията спонсорира и взе участие в доста водещи международни надпревари, в това число събития като ICPC, OCHO, IMO или IMC за да развива най-хубавите гении и да им оказва помощ да уголемяват хоризонтите си.

Обучителната стратегия ICPC Training Camp, както и други събития за бъдещи експерти, проведени от Huawei, събират дружно приети треньори и експерти в региона на математиката и програмирането. Те имат опция да се срещнат с софтуерните решения, създадени от компанията, и да разширят познанията си за корпоративната научноизследователската и развойна активност.

Поощряването на млади гении е основен фактор за разрастването на модерните технологии, съгласно Huawei. През последните две години компанията е обучила или наела към 26 000 висшисти, като огромна част от тях са взели участие в стратегии и образования, проведени от Huawei. Чрез вложенията си в тази тенденция, компанията цели да способства за по-успешната работа на компанията и бързото реагиране по отношение на потребностите на непрекъснато изменящите се технологии. Визията на Huawei е да поддържа развиването на образованието и науката по метод, съгласуван с развиването на моедрните технологии, като си партнира с най-големите мозъци от целия свят.

Huawei се ангажира с редица планове за корпоративна обществена отговорност. Компаният подкрепя развиването на гениите и в България, като започва идващото издание на стипендиантската си стратегия ICT Talents Training Seeds for the Future през октомври. Целта й, дружно с световната стратегия Seeds for the Future ( " Семена за бъдещето " ), е да приготви студентите за действителния бизнес свят, да усъвършенства познанията им от софтуерна позиция, само че и да обогати лидерските им умения. Компанията ще награди 80 претенденти, а най-хубавите измежду тях ще имат опцията да се включат и в световната стратегия, чието онлайн образование ще се организира в средата на ноември. Освен това, от години Huawei се ангажира да предизвиква многообразието и приобщаването посредством образование по цифрови умения посредством разнообразни обществено виновни акции.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР