Huawei разработва иновативна технология за магнитоелектрически дискове за съхранение на

...
Huawei разработва иновативна технология за магнитоелектрически дискове за съхранение на
Коментари Харесай

Huawei разработва иновативни „магнитоелектрически дискове“ за съхранение на данни

Huawei създава новаторска технология за магнитоелектрически дискове за предпазване на данни с кодовото име OceanStor Arctic. Производителят за първи път загатна за тази разработка по време на MWC 2024. Отбелязва се, че новата технология ще понижи общите разноски за връзка с 20% спрямо магнитните ленти и ще понижи потреблението на сила с 90% спрямо твърдите дискове.

Според Huawei магнитоелектрическият диск (MED) съставлява иновация в региона на магнитните носители. Първото потомство MED ще се предлага като дискове с огромен потенциал. Общият потенциал на една сървърна стойка, основана на такива дискове ще бъде повече от 10 петабайта. В същото време потреблението на сила ще бъде по-малка от 2 kW. Първото потомство MED дискове ще бъде предопределено за предпазване на архивни данни. Тези дискове би трябвало да бъдат налични към първата половина на 2025 година.

Според Block and Files, MED е напълно нова технология. Фактът, че Huawei употребява термина „ диск “, а не „ устройство “, когато приказва за него може да значи, че MED евентуално ще съдържа въртящ се вътрешен детайл (или елементи), както и глава(и) за четене/запис. Huawei към момента не е навлязла в детайлности за дизайна на MED, тъй че размерите на диска не са известни. Не е наложително той да бъде направен в нормалния 3,5-инчов форм-фактор, в който се създават актуалните модели твърди дискове на Seagate, Toshiba и Western Digital.

Отбелязва се също по този начин, че технологията MED се основава на магнитоелектрическия резултат, който основава връзка сред магнитните и електрическите свойства на даден материал. Не е известно по какъв начин това ще бъде приложено към въртящите се дискове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР