Huawei публикува годишния си финансов отчет за изминалата година. Според

...
Huawei публикува годишния си финансов отчет за изминалата година. Според
Коментари Харесай

Huawei публикува финансовия си отчет за 2018 г.

Huawei разгласява годишния си финансов доклад за миналата година. Според него компанията е траяла възходящата линия в развиването си и през 2018 година Приходите от продажби са достигнали 107 милиарда $, което е с 19,5% повече спрямо миналата година, а чистата облага възлиза на съвсем 9 милиарда $ - с 25,1% повече спрямо миналата година.
През 2018 Huawei влага 22,4 милиарда $ (14,1% от приходите си от продажби) в научноизследователска активност, с което се подрежда на пето място в международен мащаб в Индекса на индустриалните вложения за научни проучвания и развиване през 2018. През последните 10 години разноските на световния бранд, свързани с научноизследователска и развойна активност, доближиха над 60 милиарда $. Според формалните данни, оповестени от Световната Организация за интелектуална благосъстоятелност (WIPO), от Huawei са подадени 5405 патентни поръчки към съответната организация през 2018, което класира компанията преди всичко измежду всички компании в международен мащаб.
След оповестяването на годишния отчет, ръководителят на Huawei Гуо Пинг разяснява: „ Информационните информационни технологии бързо си проправят път във всяка промишленост. Това провокира цифрова и интелектуална промяна - движещата мощ, стояща зад цифровата ни стопанска система. Чрез съществено и поредно вложение в 5G нововъведенията, дружно с широкомащабно комерсиално внедряване, Huawei се ангажира да построи най-хубавите международни мрежови връзки.
По време на този развой, ние ще продължим прецизно да съблюдаваме наложените стандарти в устрема си да създадем надеждни и висококачествени артикули. Докато работим за постигането на тази цел, правилата ни са кристално ясни: киберсигурността и отбраната на персоналните данни на потребителите са безспорен приоритет за нас. Уверени сме, че фирмите, които изберат да работят с Huawei, ще бъдат най-конкурентноспособните в ерата на 5G технологиите. Страните, които работят с нас, ще завоюват огромно преимущество при идната вълна на напредък в цифровата стопанска система.
Гуо показа още, " Най-лесният метод да превземеш една цитадела е да я атакуваш от вътрешната страна. Най-лесният метод да я укрепиш е извън. В хода на нашето развитите ще създадем всичко допустимо да се отърсим от всички разсейващи външни фактори, да повишим управническото си равнище и да вървим праволинейно към реализирането на нашите стратегически желания. Ще продължим да ускоряваме равнището си на продуктивност, да осигуряваме постоянна среда за развиване на нашия бизнес и да развиваме нашата новаторска екосистема, в която всички „ играчи " ще могат да работят и просперират дружно. В допълнение на всичко това ще продължим организационната промяна на компанията ни, посредством която ще сме сигурни, че вдъхновението и мотивацията на всички в Huawei освен ще се запазят, само че и ще се покачват. "

През предходната година Huawei показа своите нови 5G и SoftCOM AI технологии, които са построени по допустимо най-семплия и елементарен за поддръжка метод. В хода на 2018 година станахме очевидци и на следващия нов стадий в развиването на Internet of Things (IoT), като това даде опция на производителите да намерят още едно поле за изява. Годишната облага на Huawei доближи 43,8 милиарда $ - съвсем толкоз, колкото бе и през 2017 година

Глобалният бранд също по този начин продължи да доставя необятен набор от cloud, AI и IoT технологии, както и софтуерно съоръжение, предопределено за проучвателен центрове, предпазване на данни и WiFi. Интегрирайки тези технологии в своите цифрови платформи, Huawei способства за развиването на „ умните " градове и академични пространства, както и за нарасналото дигитализиране на услугите в региона на финансите, превоза и енергетиката. През 2018 година облагите на Huawei в този бранш доближиха 11 милиарда $ - с 23.8% повече спрямо 2017 година

Глобалният бранд отбелязва забележителен напредък и във връзка с cloud услугите. Huawei пусна на пазара 160 cloud услуги и още 140 софтуерни решения, публикувани в общо 40 потребителски зони в 23 района по целия свят. Глобалните сътрудници на Huawei се усилиха до над 6000, като взаимно с тях софтуерният колос развива интензивно AI технологиите, имплементирайки ги в над 200 плана в 10 типа промишлености.

По отношение на пазара на смарт телефони Huawei още веднъж затвърди позицията си на един от водещите марки във високия клас. Компанията разви и своята новаторска потребителска екосистема, която в бъдеще ще бъде поддържана от от ден на ден нейни устройства. През 2018 година продажбите ба Huawei в този бранш генерираха облаги в размер на 52 милиарда $, отбелязвайки растеж от 45,1% спрямо 2017 година

Финансовите резултати на Huawei за 2018 година са направени от самостоятелния интернационален инспектор KPMG.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР