Huawei представи своя доклад Global Industry Vision (Глобалена визия за

...
Huawei представи своя доклад Global Industry Vision (Глобалена визия за
Коментари Харесай

10 прогнози за най-важните технологични тенденции до 2025 г.

Huawei показа своя отчет " Global Industry Vision " (Глобалена визия за индустрията), който включва прогнозите на компанията за развиването на технологиите и промишлеността до 2025 година.
Докладът показва 10 прогнози за софтуерните трендове, които ще трансформират метода ни на живот и работа. Той е основан на личните данни на Huawei и на същински образци за това по какъв начин интелигентните технологии се внедряват във всяка промишленост. Част от софтуерните прогнози включват развиването на изкуствения разсъдък, 5G, включването на роботи в семействата и потреблението на „ умни “ асистенти.
Ето и 10-те прогнози на Huawei за 2025 година:
1. Живот с роботи . Напредъкът в региона на материалознанието, развиването на изкуствения разсъдък и мрежовите технологии са в основата на консолидираното на роботиката в дома. Докладът планува потреблението на домашни роботи в 14% от семействата по света.
2. Супер зрение . С навлизането на 5G, VR и AR и машинното образование, качествата ни да виждаме оттатък дистанцията, повърхността и времето ще се трансформират, давайки ни нови благоприятни условия за бизнес връзка и шерване на информация. Докладът на Huawei предвижда, че процентът на фирмите, които ще употребяват AR и VR, ще се усили до 10% в международен мащаб.
3. Нулево търсене . Устройствата с изкуствен интелект, екипирани и със датчици, стартират от ден на ден да познават нашите потребности. Необходимостта да търсим сами информация ще отпадне, тъй като тя сама ще ни намира. Бъдещите търсения ще бъдат без бутони, персоналните профили в обществени мрежи ще се основават без старания, а промишлеността ще се възползва от освободеното от търсене време. В отчета се планува, че 90% от притежателите на смартустройства ще имат и „ умни “ персонални асистенти.
4. Край на транспортния безпорядък . Интелигентните транспортни системи ще продължат да свързват хора, транспортни средства и инфраструктурата. В бъдеще всевъзможни тапи ще бъдат предотвратени, ще се даде опция за бърза спешна помощ и други основни функционалности, които ще улеснят живота ни. В отчета се допуска, че до 2025 година 15% от транспортните средства ще са мобилно свързани на правилото „ Vehicle-to-Everything “.
5. Работа с роботи . Смартавтоматизацията към този момент трансформира редица промишлености и дава опция роботи да правят рискови, повтаряеми или високо прецизни задания. Това е основа за повече сигурност и работливост. В отчета на Huawei се предвижда, че на всеки 10000 чиновниците ще има 103 роботи, въвлечени в работения развой.
6. Добавена креативност . Облачният изкуствен интелект ще понижи цените и рестриктивните мерки за доста научни проучвания, нововъведения и ще даде нови хоризонти за хората в изобретателния бранш и изкуството. Докладът планува, че 97% от огромните компании ще разчитат на изкуствения разсъдък.
7. Гладка връзка . Изкуственият разсъдък и анализите на огромни по размер данни ще сътвори безпроблемна информационна среда сред фирмите и техните консуматори, без да има каквото и да е езиково ограничаване. Прецизността в връзката, лесното схващане и доверието ще са в основата на този развой. Докладът предвижда, че бизнесите ще употребяват дейно 86% от събраните от тях данни.
8. Симбиотична стопанска система . Компании в целия свят приспособяват цифровите технологии и смартприложенията си на платформи с уеднаквен достъп. Това основава условия за по-добро съдействие, шерване на запаси, по-силна световна екосистема и по-висока работливост. Докладът планува, че на международно равнище 85% от бизнес приложенията, които фирмите употребяват, ще се съхраняват на „ облачни “ платформи.
9. 5G трансформира живота ни . 5G е към този момент факт и предлага по-бърза връзка от всяка друга предходна мрежа. Това дава големи опция за развиване на потребителите, бизнеса и обществото като цяло. В отчета се предвижда, че до 2025 година 58% от международното население ще има достъп до 5G.
10. Глобално цифрово ръководство . Развитието на цифровите технологии би трябвало да се балансира и с общи международни стандарти. Докладът планува, че на годишна база споделените данни ще доближават 180 ZB (1 ZB = 1 милиард GB).
„ Човешкото предпочитание за нововъведения в никакъв случай няма да спре. Трябва да погледнем към бъдещето. Виждаме светкавични промени в живота ни, на работното ни място и в обществото с помощта на въвеждането в всекидневието ни на изкуствения разсъдък, 5G, „ облачните “ системи и други основни технологии. Huawei слага своя фокус върху основаването на цифрови платформи, подобряването на потребителското преживяване и интелигентните технологии, които основават условия за повсеместна съгласуваност. Нашата задача е да предоставим на всеки човек, на всеки дом и на всяка организация опция за софтуерно и личностно развиване ", споделя в умозаключение Кевин Женг от отдела за информационни технологии на Huawei.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР