Huawei представи флагманските смартфони Pura70, които се базират на новата

...
Huawei представи флагманските смартфони Pura70, които се базират на новата
Коментари Харесай

Да, въпреки санкциите Huawei отново успя. Появиха се подробностите за новия 12-ядрен чип Kirin 9010 използван в новите смартфони Pura70

Huawei показа флагманските смарт телефони Pura70, които се базират на новата SoC Kirin 9010. Сега бяха оповестени главните механически характерности на този забавен китайски чип.

Kirin 9010 има 12-ядрен процесор в настройка 2+6+4. Това значи, че той напълно не е някаква обновена версия на SoC Kirin 9000s. Последният имаше осемядрен процесор. Това единствено по себе си сигурно осезателно ще увеличи скоростта на работа на смарт телефона.

Честотите обаче са понижени спрямо Kirin 9000s. Старшият клъстер работи на 2,3 GHz, междинният клъстер – на 2,18 GHz, а младшият клъстер – на 1,55 GHz. Вероятно честотите са били понижени, с цел да се резервира ниска потреблението на сила, като в същото време броят на ядрата е повишен.

Графичният ускорител си е останал същият. Това е Maleoon 910. Но няма данни за броя на ядрата. Но най-вероятно грфичната подсистема също е станала доста по-производителна..

Също по този начин остава отворен въпросът за технологията на процесите. SMIC даде обещание тази година да приготви производството на чипове за Huawei по 5 nm софтуерен развой, само че не е известно дали това се отнася за Kirin 9010.

Но по този начин или другояче Huawei, а и целия Китай бързо и решително вървят напред в областта на полупроводниковите технологии. Въпреки многочислените и най-разнообразни наказания точно в тази област.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР