Huawei показа новите модели от върховата си серия Mate 40.

...
Huawei показа новите модели от върховата си серия Mate 40.
Коментари Харесай

Huawei показа новите Mate 40 с 66W зареждане и по-мощни камери

Huawei сподели новите модели от върховата си серия Mate 40. Трите нови телефона идват най-мощния Kirin процесор до момента, 66W зареждане, усъвършенствани камери и 5G.

Новите модели са три: Mate 40, Mate 40 Pro и Mate Pro+ и употребяват операционната система Android. Заради рестриктивните мерки, наложени от Съединените американски щати против китайската компания и доставчиците ѝ, те не поддържат услугите на Гугъл - както редица модели преди този момент.

По-рано Ричард Ю, шеф на потребителското поделение на софтуерния колос, пък съобщи, че процесорите Kirin 9000, които бяха показани през днешния ден и се употребяват в Mate 40, евентуално ще са последното потомство високопроизводителни чипове, което компанията ще може да създаде.

В края на презентацията от компанията благодариха на своите консуматори и сътрудници за поддръжката.

Какво оферират новите Mate 40?

Най-достъпният модел е Mate 40. Цената му стартира от €899 за 8GB RAM и 128GB вътрешна памет. Дисплеят му е закривен и е с размер 6,5 ". Опреснителната периодичност е 90Hz, като от компанията показаха, че са избрали да не поставят 120Hz в името на живота на батерията. Под него има читател за пръстов отпечатък.
 Huawei Mate 40
Huawei Mate 40

Mate 40 употребява процесор Kirin 9000E, който е с малко по-слаби графичен процесор от по-големите си събратя. Чипът дава 10% по-добра продуктивност от Qualcomm Snapdragon 865+, настояват от Huawei.

Моделът разполага с три камери - необятна с 50MP, ултраширока и телефото с трикратно оптично приближение. Предната камера е една с резолюция 13MP.

Батерията е с потенциал 4 200mAh, а зареждането - 40W.

Mate 40 Pro и Pro+ се разграничават по-трудно, като " плюс моделът " има спомагателна камера. Цените на двата модела стартират от €1 199 за Mate 40 Pro (за 8GB RAM/256GB памет) и Евро 1 399 за Mate 40 Pro+ (12GB RAM/256GB памет).

И двата употребяват идентични екрани с размер 6,76 ", 90Hz опреснителна периодичност и извити страни. Под екрана и тук се крие датчик за пръстови отпечатъци, само че с помощта на 3D датчика моделите могат да бъдат отключени и посредством лицево различаване. Предната камера още веднъж е с резолюция 13MP.
 Huawei Mate 40 Pro
Huawei Mate 40 Pro

Mate 40 Pro и Mate 40 Pro+ употребяват чипсета Kirin 9000, най-мощният от серията до момента. От Huawei настояват, че той е с 10% по-бърз от Snapdragon 865+, употребен в други Android флагмани. Графичният процесор е с 52% по-бърз. В същото време Kirin 9000 дава обещание по-добра енергийна ефетивност.

От компанията дадоха заричане и че моделите от серията Mate 40 ще резервират продуктивността си за 36 месеца, като за този интервал спадът може да е в границите на едвам 2,5%. Досега обещанието бе за до 5% спад след 18 месеца.Батерията в двата модела е с потенциал 4 400mAh, като и двата поддържат супербързо зареждане от 66W с кабел и 50W безжично.

Камерите на Mate 40 Pro са три: 50MP необятна, 20MP ултраширока и 12MP телефото с 5-кратно оптично приближение. Mate 40 Pro+ разполага и с още една 8MP камера, която има 10-кратно оптично приближение. Най-скъпият модел е оборудван и с 3D датчик.

Huawei даде обещание още по-добро показване на камерите и при запис на видео, в това число по-добра стабилизация.Mate 40 и Mate 40 Pro се оферират в нов Mystic Silver цвят, който се трансформира според от светлината, както и в класическите бяло и черно. Те ще имат и вид с тил от веган кожа в жълта и зелено. Mate 40 Pro+ се предлага единствено в бяло и черно. И трите модела имат отбрана от прахуляк и вода.
 Снимка 501899
Huawei показва и някои софтуерни хитрости при новите модели. И трите ще могат да бъдат ръководени без да ги докосвате посредством жестове. Не за първи път производител се пробва да наложи сходна фунция, като до момента потребителите не ѝ обръщаха изключително внимание.

Сензорът ще знае и по кое време поглеждате към телефона - и ще включва Always on Display функционалността (вече Eye on Display при Mate 40) единствено тогава, с цел да пести батерия.

Моделите резервират бутоните за надзор на звука в дясната част, само че силата му към този момент ще може да бъде следена и посредством виртуални бутони в лявата част. Говорейки за тон, моделите имат два представителя, а Huawei дава обещание до 150% повече бас.

Huawei показва и още един модел - Huawei Mate 40 RS Porsche Design, който има любопитна функционалност за посред пандемията - инфрачервена термокамера. Цената на модела стартира от €2 295.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР