Huawei планира да изразходва повече от 300 милиона долара годишно

...
Huawei планира да изразходва повече от 300 милиона долара годишно
Коментари Харесай

Huawei инвестира над 300 милиона долара годишно за научни изследвания

Huawei възнамерява да изразходва повече от 300 милиона $ годишно за финансиране на научни проучвания от университети. Заявената от китайската компания инвестиция е разследване на продължаващата й битка със възбраните на Съединени американски щати, която е навредила на връзките на Huawei в бизнес и университетските среди, заяви Ройтерс.

Масачузетският софтуерен институт в Съединените щати прекъсна връзките си с Huawei по-рано тази година, откакто американските управляващи започнаха да проверяват компанията за хипотетични нарушавания на глобите, а английският Оксфордски университет спря да приема финансиране от Huawei през предходната година.

Според Уилям Ксу, президент на Института за стратегически проучвания на производителя на телекомуникационно съоръжение, едвам няколко институции са прекратили връзките си с компанията и Huawei ще отпусне финансиране за институции, в които компанията към момента е добре пристигнала. Представителят на китайската компания заяви също, че Huawei е доставила над 200 000 телекомуникационни базови станции до пазари по света през предходния месец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР