Huawei отдавна работи върху своя собствена операционна система, но засега

...
Huawei отдавна работи върху своя собствена операционна система, но засега
Коментари Харесай

Huawei регистрира в Европа ново име за своята операционна система

Huawei от дълго време работи върху своя лична операционна система, само че към този момент няма информация по кое време ще излезе и какво тъкмо ще бъде нейното име. Досега медиите оповестиха, че за Китай Новата Оценка за съвместимост се назовава HongMeng, само че имаше информация, че тя може да се споделя Ark или Oak.

Днес уеб порталът LetsGoDigital заяви, че Huawei е получил от Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност регистрацията на нова комерсиална марка. Това е Harmony и очевидно това ще бъде европейското име на операционната система HongMeng, което наподобява по-благозвучно за европейците.

От китайски език HongMeng се превежда като „Червена мечта“, а Harmony от британски явно е „Хармония“. Явно китайският софтуерен колос смята, че за европейските консуматори вторият вид е по-подходящ.

Huawei търси подмяна на мобилната операционна система Android на Гугъл поради проблеми с днешната администрация на Съединени американски щати, която наложи търговски ограничавания, съгласно които китайският производител няма право да употребява американски хардуер, програмен продукт и технологии. Според оповестената към сегашен ден информация, новата Оценка за съвместимост на Huawei ще е съвместима с разнообразни типове компютърни устройства, в това число смарт телефони, таблети, компютри, електроника за носене, смарт колонки, автомобилни табла и други. За Китай новата платформа би трябвало да е подготвена още тази година, а интернационалната версия се чака към средата на 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР