[Huawei] Още по темата Huawei представи новата серия смартфони Mate

...
[Huawei] Още по темата Huawei представи новата серия смартфони Mate
Коментари Харесай

Опасно близо до перфектен

[Huawei] Още по тематиката
Huawei показа новата серия смарт телефони Mate 20

Компанията още веднъж залага на мобилната снимка и изкуствен интелект и влиза в конкуренция със самата себе си
16 окт 2018
Мечтата на фотографа

Huawei P20 Pro има най-хубавата камера до момента в смарт телефон
8 юни 2018 Висок клас

Оценка:
5/5

Плюсове:
- Тройна камера с макрорежим
- Силен хардуер
- Удобен дизайн и пръстов отпечатък

Минуси:
- Липса на опция за фотоси в 16:9 форматСигурно към този момент ви е писнало да четете за " най-хубавия смарт телефон на пазара ", тъй като при толкоз доста представяния на година сходна оценка от дълго време е изгубила своята тежест. След това встъпление се пригответе за следното: Huawei Mate 20 Pro е може би най-хубавият смарт телефон, излизал до този миг на пазара. След като компанията промени усещанията за мобилна снимка с P9 през 2016 година и P20 Pro по-рано през тази година, в този момент Mate 20 Pro идва освен с впечатляваща камера, само че и с надалеч по-разнообразен програмен продукт, по-добър дизайн и осезаемо по-добре представящ се процесор. Казано в резюме, от китайската компания са запълнили всички дребни дупчици, оставени от предходните модели.

Фокусът, несъмнено, още веднъж пада върху фотографията и изкуствения разсъдък. От бизнес позиция залагането на тези два детайла направи Huawei втория по размер производител на телефони в света (след Samsung и преди Apple) и няма причина компанията да промени скоро метода си.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца
бонус Хардуер и програмен продукт

С Mate 20 Pro Huawei залага на новия си 7-нанометров чип Kirin 980, който бе показан през август. Процесорът е усъвършенстване по отношение на предходните генерации във всяко едно отношение, само че е допустимо потребителят просто да не забележи силата му, изключително в случай че не натоварва прекомерно доста телефона си. Mate 20 Pro не загрява и за две седмици прилагане не е замръзвал нито един път, нито се е налагал рестарт на системата. По отношение наизуст - за европейския пазар ще има доставки единствено на версията със 128 гигабайта памет и 6 гигабайта RAM.

В софтуерно отношение Mate 20 Pro идва с EMUI 9 – модификацията на Huawei на Android. Проблемът с ненужния и неизтриваем програмен продукт е по-малък при телефон, който мъчно се натоварва и има задоволително място, с цел да може човек просто да реалокира всички ненужни иконки в една директория и да не им обръща повече внимание.

Батерия

Mate 20 Pro идва с 4200 mAh батерия, която е задоволително издръжлива за ден е половина работа при приблизително натоварване. По-впечатляващо е бързото зареждане, като за 30 минути батерията стига от 0 до 70%. Сред най-интересните нови функционалности на Mate 20 Pro е и безжичното зареждане на телефон с телефон, което обаче за момента се поддържа единствено от този модел и в случай че желаете да заредите смарт телефона си от другар, ще се наложи той също да има Mate 20 Pro. През идващите години, когато тази технология навлезе и в други смарт телефони, тя ще бъде надалеч по-полезна.

Дисплей

Смартфонът разполага с 6.4-инчов екран от край до край. Резолюцията е 1440х3120 пиксела, или 538 пиксела върху инч – голяма разлика по отношение на 408-те пиксела плътност на P20 Pro и 458 пиксела при iPhone Xs Max. Дисплеят е AMOLED, а пръстовият отпечатък този път се намира в самия него. Това е първият всеобщ телефон с пръстов отпечатък в екрана, откакто още веднъж Huawei вкараха технологията по-рано през годината, само че в лимитираната серия Mate 10 Porsche. Отключване има и с лицево различаване, като от китайската компания са достигнали до осезаемо забързване на реакцията на телефона.

Дизайн

Дизайнът на Mate 20 Pro е, с една дума, комфортен. Краищата са извити и припомнят флагшип моделите на Samsung. Задната страна на телефона е още веднъж стъклена, което може да не се хареса на всички. Цветовите вариации са наследник, черен, преливащият Twilight, зелен и розово злато, само че на българския пазар ще има избор единствено сред първите три.

Минус в тази ситуация е високоговорителят, който е вграден в USB жака. Проблемът е, че при хоризонтално държене на телефона ръката ви най-вероятно ще стопира звука. Подобно на предшествениците му Мate 20 Pro също по този начин няма аудиожак.

Камера

Камерата на Huawei Mate 20 Pro е тройна, създадена с Leica – 40-мегапикселова + 20-мегапикселова + 8-мегапикселова телефото леща. Накратко, камерата е повече от впечатляваща: от нощни фотоси до макрорежима, който разрешава качествени фотоси даже при петкратно нарастване, Mate 20 Pro е по-близо до DSLR фотоапарат, в сравнение с до нормалната камера на мобилен телефон. Смартфонът също по този начин е зареден с изкуствен интелект, който автоматизирано усъвършенства фотосите, като се ориентира какво тъкмо снима потребителят. Разбира се, тези функционалности могат да бъдат изключени.

Друга от впечатляващите функционалности на Mate 20 Pro е идентифицирането на обекти с камера – човек може да вземем за пример да мери какъв брой калории ще изяде единствено като насочи обектива към чинията си. Проблемът е, че с цел да работи добре тази функционалност, тя има потребност от ужасно доста данни, каквито към момента няма, и за момента е по-скоро любопитна, в сравнение с фактологически точна. Затова потребителят не може да разчита през днешния ден Mate 20 Pro да мери какъв брой тъкмо калории е салатата му, само че може да чака по-добри резултати в бъдеще.

Специализираният уебсайт DxOMark, който прави оценка камерите на другите мобилни устройства на пазара, към момента не е измерил параметрите на Mate 20 Pro. На върха на класацията продължава да стои P20 Pro, само че е доста евентуално при ревюто на Mate 20 Pro новият смарт телефон на китайската компания да застане отпред.

Макар и да е необичайно, в действителност в камерата е и единственият явен минус на телефона – той не може да прави фотоси в резолюция 16:9. Вместо това изборът е сред съотношения 18.8:9, 4:3 и 1:1.

Обща оценка

Huawei Mate 20 Pro може да се сблъска единствено с един пробле - пренаситеността на пазара. Дори това в действителност да е най-хубавият телефон сега, единствено преди няколко месеца компанията организира голяма маркетингова акция за предходния " най-хубав " - P20 Pro. Външна конкуренция също не липсва, като скоро на пазара излязоха отличните iPhone XS Max и Samsung Galaxy Note 9.

Плюсът на Mate 20 Pro е цената по отношение на конкуренцията - без абонамент към мобилен оператор смарт телефонът коства малко под 2000 лева за 128-гигабайтовия модел, а с абонамент може да слезе до към 1250 лева По-ниска по отношение на съперниците, цената е над началната на P20 Pro през март, която започваше от 1500 лева без абонамент.

Общо видяно, Mate 20 Pro е повече от впечатляващ и най-вероятно в него има още потребни функционалности, които да се откриват с времето. Само дребни минуси дистанцират телефона от купата " съвършен ", само че всички останали суперлативи са заслужени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР