Huawei официално представи своята нова флагманска двойка смартфони Mate 30

...
Huawei официално представи своята нова флагманска двойка смартфони Mate 30
Коментари Харесай

Huawei представи серията Mate 30

Huawei публично показа своята нова флагманска двойка смарт телефони Mate 30 и Mate 30 Pro. Устройствата идват с усъвършенствания във всички посоки по отношение на своите миналогодишни прародители. На представянето бе оповестено, че устройствата идват с EMUI 10, основан на Android 10. Нямаше друго споменаване на операционната система по време на формалната част. По всичко проличава, че усройствата идват с отворената ѝ версия.

При Pro модела най-набиваща се на очи е извивката на екрана вляво и вдясно, наречена Horizon Display. Ричард Ю, шеф на поделението за потребителски устройства в Huawei, който водеше презентацията в Мюнхен, Германия, изясни че екранът на смарт телефона обгръща повече от страните му, което разрешава реализиране на невидими рамки към него при взор начело.

Mate 30 Pro е оборудван с 6,53-инчов OLED екран (с резолюция 2400 на 1776 пиксела), 19,5:9 отношение на страните и вграден читател за пръстови отпечатъци. Реално дисплеят наподобява даже по-висок поради описаните извивка. Базовият Mate 30 пък е с 6,62-инчов плосък OLED екран.

Интересно е да се означи, че извивката е предиздвикала разработчиците да лишат Pro смарт телефона от бутони за контролиране на силата на звука. Съответната алтернатива се извиква с двойно допиране на екрана в профил.

Отзад, камерите на Mate 30 и Mate 30 Pro са ситуирани в кръговиден детайл (наречен Halo Ring), който по думите на Ричард Ю е въодушевен от обективите на професионалните камери. Базовият модел идва с четири датчика:Mate 30 Pro идва с малко по-различна композиция от камери, ориентирана снимането на качествено видео. Неговата конбинация от датчици е:И двата смарт телефона идват с необятни прорези в горната част на екраните си. Mate 30 Pro е оборудван с челен 3D датчик, който разрешава правене на по-качествени селфита, както и датчик за жестове. Тази система разрешава безконтактно ръководене на смарт телефона и осъществяване на забавни функционалности като следене на погледа. Например устройството може следи очите на потребителя и в случай че си легнете странично с него обликът няма да се завърти.

Mate 30 с 8+128GB ще коства 799 евро. Mate 30 Pro с 8+256GB коства 1099 евро. Налице е и 5G версия, чиято цена е 1199 евро. Както и предходната година се предлага и модел, създаден в партньорство с Porsche Design. Официалната му цена е 2095 евро. Цените бяха в евро, само че не бе категорично упоменато дали моделите ще се оферират в Европа.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР