Huawei обяви най-високопроизводителния процесор в индустрията, базиран на Advanced RISC

...
Huawei обяви най-високопроизводителния процесор в индустрията, базиран на Advanced RISC
Коментари Харесай

Huawei представя нов мощен процесор за сървъри

Huawei разгласи най-високопроизводителния процесор в промишлеността, основан на Advanced RISC Machine (ARM) архитектура. Новият процесор Kunpeng 920 е основан, с цел да форсира обработката на огромни масиви от данни, разпределеното предпазване на данни и присъщи за ARM сюжети. Компанията към този момент все по-уверено се настанява като вторият максимален производител на смарт телефони в света, откакто измести Apple.

Kunpeng 920 е създаден на архитектурата ARMv8, която е доработена и надградена с голям брой допълнения. Чипът има 64 ядра с периодичност 2,6GHz. Той е създаден по новата 7nm технология и интегрира 8-канална памет DDR4.

Huawei се причислява към огромните играчи в ARM промишлеността и да взе участие в построяването на отворена, преференциална за всички страни екосистема, основана на съдействие, което да изведе света на днешните компютри на качествено ново равнище.

"Huawei от дълго време си партнира с Intel, с цел да бъде в интерес на потребителите със обилни достижения. Двете компании дружно са съдействали доста за развиването на осведомителните и информационни технологии. Ние ще продължим дълготрайното си стратегическо партньорство и ще продължаваме дружно да сътворяваме нововъведения “, споделя Уилям Шу, член на борда на шефовете и оглавяващ отдела за стратегически маркетинг в Huawei.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР