Huawei, китайският телеком гигант, който Вашингтон вижда като заплаха за

...
Huawei, китайският телеком гигант, който Вашингтон вижда като заплаха за
Коментари Харесай

Huawei трупа запаси в очакване на нови, още по-тежки санкции от САЩ

Huawei, китайският телеком колос, който Вашингтон вижда като опасност за сигурността на света, се пробва да натрупа едногодишни ресурси от задгранични снабдители за главното си телекомуникационно съоръжение преди предстоящо стягане на наложените от Съединени американски щати наказания, което може да стане факт още през идващия месец, написа японското издание Nikkei Asian Review, цитирайки свои източници.

Новите наказания, които може напълно да изключат износа на американски съставни елементи за най-големия производител на телекомуникационно съоръжение е света, акцентира по какъв начин борбата на двете най-големи стопански системи за международно предимство в региона на технологиите не стопира даже и след подписването на краткотрайното комерсиално съглашение, разяснява изданието.

Знак, че Huawei приема опасността напълно съществено, е решението да натрупа ресурси за 4G и 5G рутери, суичови и базови станции, като сложи приоритет пред бизнеса със смарт телефони.

Вашингтон се концентрира върху 5G бизнеса на китайския колос като съществена опасност за сигурността. Съединени американски щати се притеснява, че широкоизползваните базови станции могат да останат " отворени " за китайски шпиони, като по този начин те ще могат да достъпват информация от цели телекомуникационни мрежи. Huawei неведнъж е отричала обвиняванията.

" За Huawei е и по-лесно да натрупа съставни елементи за телекомуникационния си бизнес, защото не се потребност от толкоз огромна импорт, както при смарт телефоните ", показва един източник. Бизнесът на компанията със смарт телефони дава отговор за половината от общите доходи на Huawei от 850 милиарда юана ($124 милиарда) през 2019 година

Макар че към този момент няма елементи за размера на новите наказания и по кое време те ще влязат в действие, два източника настояват, че компанията чака това да се случи през идващия месец.Единият от факторите е ареста на Meng Wanzhou, основен финансов шеф и щерка на създателя на компанията. Тази седмица тя се яви в канадски съд, който би трябвало да реши дали тя ще бъде екстрадирана в Съединени американски щати по обвинявания за машинация и нарушение на глобите против Иран.

Във вторник Ren Zhengfei, създател и CEO на Huawei, съобщи, че компанията е подготвена за стягане на глобите и техният резултат " няма да е изключително забележителен ".Технологичният колос съумя да се ресурси с съставни елементи и преди първия рунд наказания, като в последна сметка те нямаха забележителен или нескончаем резултат върху компанията, с изключение на при продажбите на последните модели смарт телефони отвън Китай. Причината за това е, че американските снабдители съумяха да намерят редица способи да заобиколят глобите и да продължат да работят с Huawei.

Първите наказания не разрешиха продажбата на съставни елементи, които имат повече от 25% американска технология. Сега източниците на изданието се притесняват, че този % може да бъде свален до 10% - или даже до 0%.Затягане на глобите може да засегне и редица други компании, като Corning, която доставя стъклата за смарт телефоните, както и азиатски снабдители като Sony, Japan Display, LG Display и Samsung, както и тайванските TSMC.

Някои политици в Съединени американски щати упорстват за цялостна възбрана на всички продажби за Huawei, показват източници от промишлеността и държавното управление. Говори се даже и за цялостна възбрана за всевъзможни продажби на технологии за Китай въобще. Засега обаче в Белия дом няма подобен консенсус, писа неотдавна The Wall Street Journal. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР