Huawei е провела тайна среща с известни хакери и експерти

...
Huawei е провела тайна среща с известни хакери и експерти
Коментари Харесай

Huawei дава до 200 хил. евро за хакване на неин смартфон

Huawei е провела загадка среща с известни хакери и специалисти по киберсигурност. Компанията е дала обещание на специалистите великодушни награди за намиране на уязвимости в софтуера на нейните смарт телефони.

Срещата с хакерите е извършена в Мюнхен, оповестява ITHome, като се базира на известния блогър Azeria. На хакерите са обещани хонорари до 200 хиляди евро за хакване на смарт телефони Huawei – както на към този момент пуснати устройства, по този начин и на предстоящи модели.

Очевидно, Huawei желае да показва пред управляващите на други страни устрема си да предлага единствено предпазени устройства. Както е известно, компанията е упреквана от Съединени американски щати, че употребява устройствата си за шпионаж в интерес на китайското държавно управление.

Междувременно, откриватели от компанията Kryptowire откриха голям брой уязвимости във фърмуера и авансово конфигурираните приложения на бюджетни смарт телефони под Android. Споменават се устройства от 29 марки, включително Cubot и Dogee, само че също по този начин Xiaomi, Samsung и Sony./technews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР