Хуан Мигел Ечевария спечели световната титла в скока на дължина

...
Хуан Мигел Ечевария спечели световната титла в скока на дължина
Коментари Харесай

19-годишната изненада в скока на дължина: Аз съм в пика на кариерата си

Хуан Мигел Ечевария завоюва международната купа в скока на дължина в зала през вчерашния ден в Бирмингам с персонален връх и най-хубав резултат в света за сезона от 8.46 метра. За 19-годишния кубинец това е най-големият триумф в кариерата.

" Доволен съм от резултата. Беше тежко съревнование. Беше доста компактно, с доста дребни разлики, само че аз бях квалифициран физически и душевен. Мисля, че съм в пика на кариерата си. Физически се усещам доста мощен. Бирмингам беше страховит, атмосферата фантастична и чакам с неспокойствие какво друго ще предложи 2018 година ", сподели златният медалист.
Световният отличник навън от Лондон 2017 Луво Манионга остана втори с 8.44 м: " Това беше първото ми международно състезание в зала и третото съревнование под покрив през живота, тъй че за мен значи доста да взема орден. Опитах се да взема златото, само че хубавото е, че приключих с персонален резултат. "
Шампионът на планетата от Портланд преди две години Маркис Денди този път трябваше да се задоволи с бронза, откакто скочи 8.42 м. " Това беше ужасно съревнование - 8.46, 8.44, 8.42 м. Публиката беше невероятна. Те познават своята атлетика ", сподели американецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР