Хуан Мартин дел Потро ще се подложи на нова операция

...
Хуан Мартин дел Потро ще се подложи на нова операция
Коментари Харесай

Дел Потро ще се подложи на нова операция на коляното

Хуан Мартин дел Потро ще се подложи на нова интервенция на дясното коляно тази седмица, само че към момента се надява да играе на Олимпийските игри в Токио.

Аржентинецът е отвън корта, откакто контузи коляното си в първия кръг на шампионата в Лондон през юни 2019 година и към този момент претърпя три интервенции.

В профила си в Инстаграм той написа, че ще бъде опериран още веднъж във вторник в Чикаго.

"Опитахме консервативна терапия, само че болката към момента е налице. Лекарят знае, че желая още веднъж да играя тенис и да мога да вземам участие на Олимпийските игри, по тази причина се съгласихме интервенцията да бъде направена допустимо най-скоро ", написа аржентинецът.

32-годишният Дел Потро победи Роджър Федерер във финала на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2009 година, което е единствената му купа от Големия шлем, само че от този момент кариерата му е придружена от редица дълготрайни травми. Това е четвъртият път, когато той е отвън спорта за най-малко осем месеца.

Дел Потро съобщи, че е обмислял да постави завършек на кариерата си след гибелта на татко му през януари, само че е трансформирал решението си и желае да се върне на корта.

"Разбира се, последните няколко седмици не бяха лесни за мен. Всичко е толкоз мъчно след гибелта на татко ми. Но също по този начин чувствам силата, която ми изпраща от горната страна. Имах един ден, в който се разсъниха и се обадих на лекаря. Знаех, че би трябвало да опитам още веднъж. Надявам се да мога да преодолея тази мъчителна обстановка. Няма да спра да пробвам ", добави той.

Олимпийските игри в Токио ще се проведат от 24 юли до 8 август. Дел Порто завоюва бронзов орден в Лондон 2012 и сребро в Рио де Жанейро 2016, когато загуби на финала от Анди Мъри.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР