Хуан Мартин дел Потро се класира за полуфиналите на Откритото

...
Хуан Мартин дел Потро се класира за полуфиналите на Откритото
Коментари Харесай

Дел Потро е последният полуфиналист на Ролан Гарос


Хуан Мартин дел Потро се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис за повторно в своята кариера след 2009 година. Аржентинецът си подсигурява последното място в топ 4, откакто на четвъртфиналите победи третия подложен в схемата Марин Чилич от Хърватия със 7-6(5), 5-7, 6-3, 7-5. Двубоят сред двамата стартира през вчерашния ден, само че бе пресечен още преди края на първия сет поради дъжда над Париж.

В днешното доиграване Дел Потро, който е подложен под номер 5, съумя да наложи волята си и да се класира за идната фаза. Кулата от Тандил завоюва първия сет, минал без пробиви, след тайбрек със 7-5. Във втория обаче Чилич взе задатък след два късни пробива, с цел да изравни след 7-5 в своя изгода.

Хърватинът стартира чудесно и третия сет, в който след ранен пробив поведе с 3-1. Тук обаче Дел Потро сподели необикновен дух и реализира цялостен поврат, спечелвайки частта с 6-3.

В оказалия се финален четвърти сет аржентинецът съумя да осъществя решителен пробив в 11-ия гейм, с цел да поведе с 6-5, а след това със сервис гейм на нула да затвори мача при 7-5 в своя изгода.

В спор за място на финала Дел Потро ще срещне десеткратният победител и сегашен първенец в Париж Рафаел Надал. Предстоящият Двубоят сред двамата ще е под номер 14, като Рафа води в директните конфликти с 9-5 победи. В другия полуфинал пък ще спорят сензацията в шампионата Марко Чекинато от Италия и Доминик Тийм. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР