Хуан Карлос Наваро е на 37-годишна възраст и пише финалните

...
Хуан Карлос Наваро е на 37-годишна възраст и пише финалните
Коментари Харесай

240: Наваро и всички останали

Хуан Карлос Наваро е на 37-годишна възраст и написа финалните страници на великата си кариера. Поредната добавка към приказката на легендата на Барселона пристигна нощес в Мадрид, само че този път ще влезе в графата “национален отбор” в дългата и блестяща биография на “Ла Бомба”.

Гардът към този момент публично има най-вече мачове за националния тим на страната си, откакто против Венецуела изигра дуел №240 с аления екип. Така във безконечната класация той изпревари Фернандо Сан Епифанио, който също като него прекарва кариерата си в Барселона.

Испанската федерация сподели уважението си към една от най-големите фигури в историята си в седмата минута на контролата в столицата. Тогава на терена излязоха президентът Хорхе Гарбахоса, фамилията на Наваро - брачната половинка му и двете му дъщери, както и досегашния собственик на върха. Освен, че Хуан Карлос получи потник на Испания, само че не с №7, а с №240, той се снабди още и с протокол от дебютния му формален дуел за мъжкия отбор на родината - от олимпийския баскетболен шампионат в Сидни през 2000 година.

ЕвроБаскет 2017 ще бъде последното огромно премеждие на Наваро с националния отбор, откакто по-рано през лятото той съобщи, че ще се отдръпна от селекцията след шампионата на Стария континент.

“Първо на първо желая да изпратя една прегръдка на Серхио Йул, който доста ни липсва и имаме желание да печелим поради него”, сподели капитанът на испанците по адрес на контузения си съотборник, който скъса кръстна връзка предходната седмица.

“Благодарен съм на фамилията, на приятелите, на федерацията. На трите ми девойки за това, че са тук. Изключтелно удовлетворен съм от всичко, реализирано през годините, от всичко, което съм научил. Надявам се, че и това лято няма да е изключение от традицията, която сме построили - да забележим дали можем да създадем още нещо значимо и голямо”, продължи още новият рекордьор.

Наваро бе поздравен от предшественика си Сан Епифанио, който посочи, че се радва, че подобен огромен състезател го измества от върха, 24 години откакто самият той наследява друга легенда в лицето на Нино Бускато, който има 222 изиграни мача за Испания.

Пау Гасол, който е един от най-близките до Наваро хора още от юношеските им години в Барселона и националните тимове добави следното по негов адрес: “Поздравления на този огромен първенец и огромен другар. Заслужаваш всичко, което си постигнал. Много години сме дружно, още от деца и постоянно съм се наслаждавал на всеки един миг и ще продлжавам да го върша. Ти си “Ла Бомба!”.

Наваро е международен първенец от Япония 2006, повторен европейски първенец от ЕвроБаскет 2009 и ЕвроБаскет 2011, а също така има два сребърни и един бронзов олимпийски орден. 192-сантиметровият стрелец е един от петимата спортисти, които могат да се похвалят с присъединяване на пет Олимпиади.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР