Хуан Карлос Фереро победи Марат Сафин с 6:3, 6:4 на

...
Хуан Карлос Фереро победи Марат Сафин с 6:3, 6:4 на
Коментари Харесай

Фереро победи Сафин на финала в Лондон

Хуан Карлос Фереро победи Марат Сафин с 6:3, 6:4 на финала на шампионата за ветерани ATP Champions в Роял Албърт Хол в Лондон.

Испанецът и руснакът, които са родени през 1980 година, са някогашни водачи в международната класация. Фереро завоюва през 2003 година “Ролан Гарос”, а Сафин има две трофеи от “Големия шлем” - US Open 2000 и Australian Open 2005.

Балансът на директните им дуели в ATP тура е 6:6, като последният им мач в професионалния тенис е през 2008 година във Валенсия.

Фереро сега е треньор на един от най-големите млади гении в тениса - международния №4 Александър Зверев (Германия).

“Наслаждавах се на мача с Марат. Добир другари сме отдавна. Получи се прелестен мач. Мисля, че и двамата сме в добра форма и се забавлявах доста с този мач. Опитваме се предив сичко да се забавляваме в тези мачове - това е главната цел, а също и да доставяме наслаждение на хората. Тук успеха не е главната цел, значимото е да се забавляваме. Цялата седмица тук беше невероятна”, показа Фереро след края на финала.

Сафин, който не играе постоянно на шампионати за митове и ветерани, пък разяснява: “Това беше трети следващ ден, в който играя и беше много мъчно. Доста бягане имаше предните дни и на третия не бях в най-хубавото си положение, а и Хуан Карлос е в доста добра форма. Той играе всеки ден и сервира доста добре”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР