HSBC Holdings Plc отваря 50 нови търговски клона в САЩ

...
HSBC Holdings Plc отваря 50 нови търговски клона в САЩ
Коментари Харесай

HSBC разширява клоновете си в САЩ, разкривайки 300 работни места

HSBC Holdings Plc отваря 50 нови търговски клона в Съединени американски щати и наема над 300 чиновници. Това е част от проекта на английския заемодател за разширение на услугите в райони, където преди този момент отсъстваше, заяви Bloomberg.

Не всички нови клонове на банката ще бъдат в богати региони, планувано е 40% от новите обекти да отворят порти в общности с ниски или умерени приходи. Като част от разширението, HSBC също по този начин възнамерява да разшири активността си в Западен Ню Йорк и да отвори нов клон в Купертино, Калифорния..

"Търговските клонове са значими и ще продължат да поддържат преобладаваща роля в придобиването, запазването и обслужването на клиентите. Тази агресия ни дава опция да обслужваме повече клиенти и дребни предприятия в общностите в цялата страна, " съобщи Пабло Санчес, началник на HSBC за банкиране на дребно и ръководство на благосъстоянието в Северна Америка.

Главният финансов шеф на HSBC Евън Стивънсън, акцентира предишния месец, че Съединени американски щати е един от пазарите, на които банката се сблъска с "най-голямото стратегическо предизвикателство " за възвръщаемост на вложенията. Коментирайки резултатите от първото тримесечие на английския заемодател, Стивънсън съобщи, че банката се надява да получи позволение от американските управляващи за добиване на част от капитала си от американския си бизнес през тази година.

HSBC наема близо 11 000 чиновници в Съединени американски щати и е втората най-голяма задгранична банка, оперираща в страната след Toronto-Dominion Bank. С откриването на обекта си в Купертино, общият брой клонове на банковата институция в Съединени американски щати става 228.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР