Хронологията на злощастните събития според нея е следната: На 15

...
Хронологията на злощастните събития според нея е следната: На 15
Коментари Харесай

България В Шок, Вътрешна Проверка В Болницата! Сполетя Ни Най-Страшната Трагедия

Хронологията на злополучните събития съгласно нея е следната: На 15 септември детето вдигнало 39 градуса температура. След обзор в Спешно поделение, било признато дружно с майката в Педиатрия с пневмония.

На 21 септември Павел почнал да повръща и да има диария. Изписали го от отделението, без да му се направи фотография на дробовете. Следва нова отпратка в Спешното, този път за направление за Инфекциозно поделение. След три дни Павел умрял там.

В епикризата от Детско поделение написа, че няма съпътстващи болести, само че в епикризата от Заразно написа двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна непълнота, мозъчен оток, анемия, твърди майката.

След 4 дни тя получава нова епикриза от Заразно със същите дати, само че с допълнено съпътстващо заболяване - Синдром на Рей.

Йоана твърди, че никой от медиците не й е споделил за този синдром, а пък последната, изменена епикриза, излиза преди аутопсията на детето.

" При нас, с нещата, които разполагаме, вътрешната инспекция съвсем завърши ", сподели доктор Гечо Жеков, изпълнителен шеф на МБАЛ " Св. Иван Рилски ". Назначихме комисия, изслушахме обясненията на лекарите, разгледахме резултатите от направените проучвания, анализирахме положението на детето от раждането му до в този момент. Няма пропуски в нашата работа. Майката от самото начало е била до него и не е алармирала за нищо. Детето е имало аденовирус. Когато получим протокола от аутопсията, ще продължим разбора и ще изготвим умозаключение по случая ", изясни още пред e-Razgrad.bg доктор Жеков.

" Момченцето е родено недоносено. По тази причина още тогава е било настанено в русенска болница. А от началото на тази година няколко пъти било пациент на разградската болница. И майката го е отвеждала вкъщи против автограф ", връща времето обратно доктор Жеков.

В най-новата история на разградската болница, през 2015 година, отново при ръководството на доктор Гечо Жеков, в лечебницата издъхна 8-годишно дете. Тогава министър Петър Москов в профил доктор Жеков от управителния пост в болничното заведение. На него той се върна преди две години.

Очаква се другата седмица в болничното заведение да е получен протоколът от аутопсията на детето, оповестява още e-Razgrad.bg.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР