Хронология на една визита. Какво остана скрито от срещата на

...
Хронология на една визита. Какво остана скрито от срещата на
Коментари Харесай

За какво си говориха Меркел и Борисов?

Хронология на една аудиенция. Какво остана прикрито от срещата на Борисов и Меркел. Тази седмица немският канцлер одобри новия австрийски канцлер, а в Петък беше на посещаване в Париж, имаше срещи с Макрон. 

Вчера беше в България за среща с премиера Борисов. Какво се крие зад този маратон от срещи, какво се договориха в София Меркел и Борисов – в студиото на " Събуди се " гостува началникът на кабинета на премиера – Румяна Бъчварова.

„ Най-важното от визитата на канцлера Ангела Меркел е, че тя утвърди нашите цели, само че по-важното е, че тя утвърди нашите начинания, които са в границите на председателството ни ”, сподели Румяна Бъчварова.

Според нея това е значимо, тъй като Германия е политически най-влиятелната страна в Европейския съюз.

„ Ангела Меркел оцени нашите постижения – методът, по който охраняваме границите си ”, добави Бъчварова.

„ България получи една цялостна и безапелационна поддръжка за своята политика ”, добави Румяна Бъчварова.

На въпроса за дипломатическата атака на България и премиера Борисов, който предложи да посредничи, както в разногласието сред Европейски Съюз и Турция, по този начин и в този сред Македония и Гърция, Бъчварова отговори, че това е политика, която всеки председателстващ Съвета на Европейски Съюз, би трябвало да реализира.

„ Това е доста фина политическа работа ”, сподели тя.

„ Цялостната политика на съюза е насочена към това, да търси единодушие и мир, изключително в обстановка, в която Европа търпи последствията от мигрантския напън ”, акцентира някогашният вътрешен министър. Според нея България има съображение да взе участие в решаването на балканските разногласия, тъй като е „ единствената страна, която не е част от казуса ”.

„ В момента сме силата, която взема решение проблемите на Балканите ”, съобщи тя.

Вижте какво сподели Румяна Бъчварова за вътрешната политика, трусовете в съдружното държавно управление и други въпроси, във видеото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР