Хронично болни хора, които не полагат грижи за здравето си,

...
Хронично болни хора, които не полагат грижи за здравето си,
Коментари Харесай

Диабетици и хипертоници остават без шофьорски книжки

Хронично заболели хора, които не поставят грижи за здравето си, ще остават без шофьорски книжки. Това е записано в проектонаредба, която се чака да бъде утвърдена и да влезе в действие при започване на идната година. Според новите текстове диабетиците, които не управляват положението си и не организират постоянни медицински прегледи, няма да имат право да карат. Няма да бъдат издавани и подновявани шофьорски книжки и на хората със сърдечно-съдови болести, които също не поставят грижа за здравето си и не посещават постоянно доктор, заяви " Дарик ", съобщи Нова ТВ.

Промените са залегнали в наредбата, която регламентира физическа валидност на водачите на моторни транспортни средства. Идеите се чака да влязат в действие от началото на 2018 година. В тях се планува още да се прави самостоятелна преценка дали да се разрешава шофирането на всички с инсулт или доста високо кръвно налягане.

Целта на промяната е понижаване на пътнотранспортните катастрофи, броя на починалите и инвалидизирани хора, вследствие на произшествия, показват от Здравното министерство. Оттам прецизират, че измененията са по силата на европейска инструкция. Новата разпоредба е написана от здравния министър Кирил Ананиев и в нея се предлага да се забрани шофирането на диабетици и хора със сърдечно-съдови болести, които не посещават постоянно доктор.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР