Христя Венгринюк, издателка на детска литература, писателка и преводачка, от

...
Христя Венгринюк, издателка на детска литература, писателка и преводачка, от
Коментари Харесай

Украинска писателка: Хората тук ядат сняг, трупове има из целия град

Христя Венгринюк, издателка на детска литература, писателка и преводачка, от град Чернивци разгласява пост в обществените мрежи, в който разказва какво се случва в украинския град Мариупол:

"До Мариупол не може да се достави нищо. Най- високият залог е хвърлен. Руски и български проруски хора пишат, че убиваме хора и не им даваме храна. Вместо това хората умират поголовно, само че не вземат нищо, от това което им се предлага от окупаторите - даже самун. Днес окупаторите изстреляха 100 ракети по града. 2300 души към този момент са починали. Телата са разпръснати из целият град.

Не е допустимо даже да ги погребат в всеобщ гроб. Кой би могъл да си показа, че това се случва в Европа през 21-ви век? Защо светът не желае да избави този град и неговите хора?

Град Мариупол е кръстен на Света Богородица, само че наподобява тя към момента е безсилна в битката с това зло.

В града хората са принудени да ядат сняг, тъй като няма храна и вода. Мъченици. Нашите украинци са велики мъченици.

Вчера се появи информация, че враговете са разстреляли колона с дами и деца, които са желали да изоставен града. Не ви писах за това, тъй като желаех да ревизира дали е правилно. За страдание това е правилно. Нещастните майки с деца желаеха да избягат, само че бяха убити.

Кадировците отвличат деца.

През нощта цяла Западна Украйна се криеше повече от 3 часа, ние също, тъй като окупаторите изстреляха ракети по военна база в Яворов- град, който се намира на 20 минути от границата с Полша. Чудя се какво щеше да стане, в случай че не бяха пресметнали тъкмо траекторията? В резултат на това нахлуване доста хора починаха (35 доказани случаи) и доста ранени.

Днес в Ирпин почина и един американски публицист.

Руснаците не могат да вземат нищо на нашите територии, по тази причина се отдават на гнет и геноцид.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР