Христо Янев бе откровен за мнението си за срещата на

...
Христо Янев бе откровен за мнението си за срещата на
Коментари Харесай

Христо Янев: Отношение между нас във футбола трябва да се промени

Христо Янев бе прям за мнението си за срещата на Ботев Враца с ЦСКА 1948. В думите му имаше задоволително спортно-технически разбор. Ето какво сподели на конференцията след срещата:

„ Не считам, че Ботев Враца заслужаваше да завоюва мача, въпреки че ми се искаше. Направихме всичко допустимо. Опитахме да се противопоставим на ЦСКА, те имат много класа. Ние имахме нашите обстановки, само че да кажа, че сме имали повече положения няма да бъде правилно по отношение на това, което се случи в мача “, съобщи Янев.

Бе запитан за обстановка през първото полувреме, когато сред двете аварийни скамейки са били разменени реплики.

„ Не е имало пререкания с Николай Панайотов. От пейката на ЦСКА си разрешиха да се отнесат към наш футболист по метод, по който той не заслужава. Аз несъм показвал пренебрежение към някой от пейката, щаба, противниковите играчи или треньорите, тъй че просто желаех от тях да са правилни към това, което се случва на терена. Ние сме хора и би трябвало да се държим като такива. Когато ние покажем държание, което е неуважително към съперника, тогава и те могат да показват противоположното. Не мога да кажа с коя дума са го нарекли, тъй като тя не е обикновено да се загатва. Самото отношение сред нас в българския футбол би трябвало да се промени и това е значимо. Ние сме хората, които би трябвало пъкъл го създадем “, изясни Христо Янев.

Наставникът разказа и какво е мнението му за представянето на Ботев Враца на терена в тази среща.

„ Аз съм удовлетворен от своите играчи, от метода, по който изиграхме вмача. Във фаза отбрана бяхме съвсем съвършени. Нормално е ЦСКА да ни сътвори положения откакто разполагат с толкоз класа напред. Имат мощни характерности, които обичат да се надиграват един на един, само че ние затворихме пространстваат, в които те обичат да влизат и да основават проблеми. Позволихме им да шутират два пъти от отдалеченост във вратата. Което за нас е плюс. Може би би трябвало да се възползваме малко повече от обстановките, които ни се дават, тъй че да търсим топката в пространствата зад тила на противниковите тимове и да имаме повече самочувствие и експанзия, когато ние нападаме. За да вкараме гол всеки, който е напред би трябвало да се нагърби и да играе с топката. Футболът е развлечение, а за нас заниманието би било да спечелим. Днес за това бяхме тук. Начинът, по който искахме да го създадем е покрай това, което се случи на терена “, разказа стила футбол, който Христо Янев желае да вижда в състава си.

 

Вижте всичко, което експертът сподели във видеото!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР