Христо Стоичков ще дари средствата от продажбата на книгата си

...
Христо Стоичков ще дари средствата от продажбата на книгата си
Коментари Харесай

Камата дарява приходи от книгата си за лечение на старозагорка

Христо Стоичков ще подари средствата от продажбата на книгата си в Стара Загора на 32-годишната Камелия Добрева, която има остра Т-лимфобластна левкемия и се нуждае незабавно от 328 xил. eвpo за лекуване. „ Помощта не се купува в аптеката, задоволителни ми бяха 10 секунди диалог с Виктор /б.а. Драголоов, общински съветник/ и кмета Живко Тодоров “, аргументира поддръжката си за лекуването на Камелия Стоичков. Легендарният футболист и почетен жител на Стара Загора напомни, че идването му в  града е осъществяване на заричане, което е дал, че ще показа публично в града биографичната си книга „ Историята “. Очаквана среща с Камата е през днешния ден от 18 часа на площада пред общината. Феновете му ще имат опция да вземат подпис, да си създадат фотоси, както и да видят от близко най-престижната самостоятелна премия – „ Златна топка “, извоювана от него през паметната 1994 година. Допълнително въодушевление ще донесат на площада и Димитър Туджаров – Шкумбата, и Иво Райчев.
 Преди това Стоичков ще посети старозагорското поделението, в което е служил като боец в Стара Загора. „ На този площад съм се заклел да послужвам на България “, напомни си с неспокойствие Камата.  На среща с публицистите през днешния ден той бе сюрпризиран от своя ротен пълководец в поделението Атанас Ангелов, който му подари войнишка униформа от времето, когато е служил. Камата пък описа по какъв начин е прекарал три дни в ареста поради провинения в казармата.
  Христо Стоичков показа и за трите най-тежки моменти в кариерата и живота му, разказани в книгата. „ Най-трудно ми беше да опиша за времето, когато бях 12-годишен и треньорите ми споделиха, че не ставам за футболист. Вторият миг беше, когато бях изхвърлен вечно от футбола и третият бе абсурда със съдията в Испания, който настъпих “, призна Стоичков и добави с усмивка: " Ако не бях направил тези дивотии, нямаше да съм аз “, Камата. Той насочи молба и към най-малките футболисти да прочетат книгата и да вникнат в описаните компликации, през които е минал, с цел да схванат по какъв начин се е борил, с цел да реализира триумфите си. Най-успелият българсик футболист си пожела в най-близко време да се появят бъдещи звезди на българския футбол, само че не пропусна да разкритикува и актуалния футбол. „ Днес гледаме повече татуировки, в сравнение с голове. Мастилото очевидно им тежи “, отсъди в типичния си жанр Камата.
  Авторът на книгата Владимир Памуков описа, че е написал елементарно автобиографията на легендата, тъй като е бил директен очевидец на 70% от житейския му път. „ Ако трябваше да ми споделя всичко, щеше да ми отнеме единствено 3 години да чувам “, призна Памуков. Автобиографията е в 50-хиляден тираж. Преведена е на испански, британски и полски. При огромен триумф е минало представянето на книгата в Чикаго и Лондон, а предстоят министър председатели и в Барселона, Торонто и Полша.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР