Христо Стоичков официално е един от Кавалерите на мира на

...
Христо Стоичков официално е един от Кавалерите на мира на
Коментари Харесай

Стоичков вече е Кавалер на мира на папата

Христо Стоичков публично е един от Кавалерите на мира на папа Франциск. Най-големият български футболист бе капитан на международния тим, който се изправи против Колумбия на стадиона в град Баранкия. Местната администрация обнови изцяло арената " Ромелио Мартинес ", а дуелът мина под егидата на фондацията на папата " Компромис за мир ". Камата призна, че все по-често ще бъде на събития, проведени от нея.

" Благодаря ти, Баранкия, благодаря ти, Пибе! ", обърна се Стоичков към почитателите и капитана на колумбийските звезди Карлос Валдерама.
 България има от всичко по доста, само че Ицо Стоичков е единствено един! @@@
Отборът на българската мегазвезда завоюва с 5:3, а той се отличи с три асистенции.

" За мен беше чест да съм част от този мач - описа Стоичков за " Труд ". - За първи път бях в този град и видях какъв брой прекрасен стадион са създали. Той ще е един от домакините на централноамериканските и карибски игри през лятото. Много се зарадвах да се видя още веднъж с Тино Асприля, ужасно момче е. А с Валдерама ни свързва многогодишно другарство. Той прелята половината свят, с цел да бъде на моя мач по случай 50-ия празник. Никога няма да го не помни. Колумбийският футбол е един от най-интересните. На международното в Бразилия звездите им Хамес Родригес и Радамел Фалкао демонстрираха, че този тим е измежду най-атрактивните. Нищо чудно в този момент и на Мондиала да се приказва дълго за Колумбия ".

След мача Стоичков се прибра вкъщи в Маями, а по-късно отпътува за Мексико.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР