Христо Стоичков говори ексклузивно по различни теми за предаването Код

...
Христо Стоичков говори ексклузивно по различни теми за предаването Код
Коментари Харесай

Стоичков: И Моуриньо, и Гуардиола да им докарам в ЦСКА, същата работа

Христо Стоичков приказва извънредно по разнообразни тематики за предаването " Код спорт " по ТВ+. Предлагаме ви втора част от диалога с единствения българин с десетки международни футболни оценки.

- Христо, дано изясним един въпрос, породил не малко спекулации. Миналата година ти показа Едуард Йорданеску като старши треньор на ЦСКА, само че в действителност ли ти го откри и притегли в клуба?
- Аз в никакъв случай не съм водил Йорданеску в клуба. Трябваше да го показва по някакъв метод. Който го е довел, да излезе и да каже по какъв начин са го довели, по какъв начин и с кого е приказвал. Г-н Ганчев доста добре знае какво сме си говорили по тази тематика. Така че моето име да не го поставят – кой съм довел. После използваха ветерани да споделят, че не запознат съм футбол, че съм направил огромна неточност, че не е трябвало да го повеждам... Аз и Моуриньо и Гуардиола да им докарам, същата работа. Ще кажат, че те хептен не схващат от футбол. Всеки живее на гърба на другия. Аз не го върша. Живял съм в мои си води, вярвал съм в моите качества, само че също постоянно сме държали нашият колектив да бъде на равнище. Може би по тази причина успяхме.

- В интерес на истината твоите другари Хаджи и Попеску постоянно споделят положителни думи за този треньор. Просто може би България не му пасна.
- Само в България не споделяме положителни думи. Питай някой сърбин и ще го изкачи от тук до Луната – че е супер и няма по-велик. В Румъния който и да хванеш, същата работа. В Хърватия също. Само ние споделяме: „ Мани го тоя, не става за нищо. “

- Оказа се прав за корупцията и аферите във ФИФА. Твоята телевизия е доста горда с този факт, само че дали Българският футболен съюз е удовлетворен?

- В последно време четох, че двама треньори отново ги привикали. Както ме викаха мен едно време да давам показания дали децата в Ловеч са играли уредени мачове. Направи сметка до каква степен я докарахме щом единият е лекоатлет, а другият – физкултурник и ме викаха да давам показания. След време мисля, че един или двама футболисти ги махнаха от футбола. После викаха всякакви треньори и тях ги махнаха. После и съдии, че те били най-корумпираните. Пък по какъв начин видяхте, че те са най-корумпираните? Значи има корупция, само че ние не сме забъркани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР