Христо Стоичков даде поредното си обширно интервю пред турска медия,

...
Христо Стоичков даде поредното си обширно интервю пред турска медия,
Коментари Харесай

Стоичков с нова порция критики към българския футбол

Христо Стоичков даде следващото си обстойно изявление пред турска медия, защото носителят на " Златната топка " от 1994 е на дълга аудиенция в южната ни съседка. Камата разкри пред локални публицисти, че равнището на българския футбол пада от ден на ден и съобщи, че сега " времето е ужасно " за родния спорт като цяло. Той си спомни славните времена, когато през 1992 оказа помощ на Барселона да завоюва първия си трофей в Шампионската лига, както и паметната 1994, когато стана четвърти в света с националния тим на България, съобщи Sporta.bg.

" Сега е ужасно време за българския футбол. В цялата страна младежите не се интересуват от футбол, от спорт като цяло. Това ни стопира. Отделно, към този момент нямаме футболисти в мощни тимове на Запад. Никой не играе в Барселона, Валенсия, Порто, Манчестър Юнайтед... Имаме няколко момчета в Русия, Полша, един-двама в Италия и това е. Няма по какъв начин това да е задоволително, с цел да имаме високо равнище на националния тим. А на мен едни от най-хубавите ми мемоари са с него. 1992-а беше страхотна за мен с Барселона, само че 94 беше страхотна за мен с България ", върна се обратно във времето Камата, представен от " Спортал ".

" Световното състезание в Съединени американски щати беше най-страхотният миг в кариерата ми, а там сбъднах футболната си фантазия. Благодарение на това завоювах " Златната топка " и " Златната обувка ". Щастлив човек съм. Искам да благодаря на фамилията си, треньорите, съотборниците, масажистите, всички ", съобщи Стоичков.

Той имаше опцията да играе един до друг с Хосеп Гуардиола и да се допре до Моуриньо, който бе помощник-треньор при каталунците в края на предишния век. Стоичков описа забавни детайлности " от кухнята " на Барса от тези времена. " Шест години съм играл с Гуардиола. Джосеп беше водач във всеки един миг, всяка топка минаваше през него. Той беше водач от най-млада възраст и придвижи това с годините. Разбира се, имаше опцията да разполага с най-хубавите играчи и в Барселона, и в Байерн (Мюнхен), и в този момент в Манчестър Сити, като реализира триумфи с тях.

Колкото до Моуриньо, той постоянно е бил като треньор в Барселона. Малцина знаят какъв брой значима беше ролята му при сър Боби Робсън. Жозе му пишеше какво липсва на всеки един състезател, какво би трябвало да промени. Двамата обменяха отзиви като равностойни и по тази причина в този момент Моуриньо е един от най-хубавите в специалността си ", показа още легендата на Барселона.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР