Христо Стоичков често говори с актуалните световни футболни звезди в

...
Христо Стоичков често говори с актуалните световни футболни звезди в
Коментари Харесай

Алба: Едва ли може да искаме повече

Христо Стоичков постоянно приказва с настоящите международни футболни звезди в качеството си на публицист от ТВ колоса „ Унивижън “. Камата интервюира един от най-важните играчи на Барселона и го подари на феновете на предаването „ Код Спорт “ по ТВ+. Това е сърцатият Жорди Алба, който даже и не е мислил, че може да се раздели с обичания „ Камп Ноу “.


- Жорди, доста благодаря за това, че си с нас! Една цяла година цялостна с очаквания: 2018 година, а ти играеш с номер 18 на гърба. Как си?
- Удоволствие е да съм с теб, Христо. Чувствам се в действителност добре, доста сме удовлетворени всички в тима. Мисля, че към този момент сезонът върви по проект. Едва ли може да се желае повече. Остава доста още до края, само че сега всичко е окей. Настроението е ужасно и нека да имаме триумфи в Барселона и в персонален проект.

- Започна като нападател, а в този момент си един от най-хубавите бранители на света, само че това е единствено видимо. Човек би трябвало единствено да огледа головите ти асистенции и незабавно ще разбере, че имаш повече от някои нападатели. Най-вече към Лео. Пробив отляво, даваш му пас и той вкарва...
- Да, в действителност започнах като нападател. После като ляво крило, дясно крило и поради натиска на съотборниците, отидох като ляв бек и съм признателен на всички. Като виждам офанзивата ни и в Барселона и в националния тим, си мисля, че сигурно нямаше да съм в нападението на нито един от двата тима. Много се раздадох в тренировките при започване на тази календарна година спрямо всички предходни. Освен това в действителност имам шанс с асистенциите и головете, които са много повече спрямо предишните години.


- Как се разви другарството ви с Лео във времето? Всеки ден дружно, тренировки, мачове. Изкушавам се да попитам и теб като някои други звезди на Барса - има ли два разнообразни интервала в кариерата ти - един преди и след Меси?
- Винаги се търсим един различен. Неговият профил на състезател, който може да нападна и отдясно, и отляво е отработен до перфекционизъм. Аз пък доста обичам да нахълтвам от втора линия. Затова надали не непрекъснато се търсим и си подаваме много постоянно. Винаги виждам всички съотборници, само че признавам, че комбинацията с него носи по-голяма изненада и заплаха за съперника. За мен е същинска чест да бъдем съотборници. И с изключение на, че играя дружно с най-хубавият състезател в света, аз имам привилегията той да ми е другар. Бих споделил неповторим другар. И съм доста благополучен, че с него си споделяме всичко.


- Виждам те същински благополучен! Преминал си през толкоз неща във футбола, още от дете, само че през днешния ден към този момент имаш и нови чувства и трепети – тези на татко. Всичко се трансформира, когато човек има първото си дете. Първото си е първо. Дано да имаш още доста. Как съчетаваш това да си татко и футболна звезда по едно и също време?
- Да, мъчно е, само че приятелката ми знае доста добре, че не е елементарно да се съжителства с професионален футболист. Тя се грижи доста за мен, съблюдаваме доста строго часовете за отмора. В същото време човек се усеща толкоз благополучен от първата рожба – в действителност неповторимо преживяване... Учим се по какъв начин да се грижим за него. Има още какво да учим, само че нещата ни се получават съвършено към този момент. Мисля, че да съм татко е най-хубавото нещо, което ми се е случвало към този момент и съумявам да го комбинирам добре с професионалния футбол. Но това е по този начин, тъй като ми оказва помощ безпределно доста моята обичана. Когато имаш бебе е малко мъчно да спазваш режим, само че с помощта на нея всичко е прелестно. Чувстваме се безпределно удовлетворени и щастливи.


- Жорди, искам ти доста шанс и до скоро!
- Благодаря! Примера дивисион 3 кръг, неделя 2 септември  Барселона 8:2краен резулат  Уеска
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР