Христо Стоичков анализира проблемите с расизма по футболните стадиони у

...
Христо Стоичков анализира проблемите с расизма по футболните стадиони у
Коментари Харесай

Стоичков: Българите сме тихи и уважаваме другите

Христо Стоичков проучва проблемите с расизма по футболните игрища у нас, откакто българският народен тим получи наказване от УЕФА поради неприятни подвиквания от трибуните по време на мача с Англия.

Легендарният футболист реагира прочувствено в малкия екран, за която работи в Съединени американски щати - " Унивижън ", и даже се разплака в ефир, само че пред британското издание " Дейли Мейл " изясни, че сходни дейности не са типични за България и са дело на дребна група хора.
Расисткият скандал разплака Стоичков в ефир (ВИДЕО) Камата прикани за строго наказване, като това на англичаните отпреди доста години
" Тогава се почувствах доста, доста зле. Плаках, тъй като ми пристигна от вътрешната страна. Страната ми е добра. Не е типично за нас. Играл съм доста пъти на този стадион и в никакъв случай не съм чувал такова нещо. Никога, в никакъв случай, в никакъв случай. Такъм проблем просто не съществува! Той се появи поради неприятни хора. Българите сме доста тихи и почитаме другите. Уважаваме доста другите хора и страни, даже когато сме посетители. Това не сме ние! ", съобщи Камата в типичния си жанр от Маями.

Снимка: www.cska.bg

" Хората, които правеха нацистки знаци и издаваха маймунски звуци, са доста глупави. Не мога да бъда безапелационен, само че този проблем не съществуваше по мое време ", добави той.

" За това съм и толкоз сърдит. Гордея се с моята страна, с това, че съм играл за нея и съм я представял. Изговори се доста за този случай, дори прекомерно. Трябва да се вземат някакви ограничения ", приключи той.
УЕФА затваря " Васил Левски " и глобява България с 85 хиляди евро (ВИДЕО) Санкция има и за Англия
УЕФА към този момент разгласи наказването на България поради расистките викания. Националният ни тим би трябвало да изиграе един мач пред празни трибуни (този с Чехия на 17 ноември) и да заплати 85 хиляди евро. Също по този начин страната ни ще бъде под мониторинг и при ново сходно нарушение в идващите 2 години, ще последва още един домашен мач без аудитория.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР