Христо Порточанов - един от двамата, които са обявили, че

...
Христо Порточанов - един от двамата, които са обявили, че
Коментари Харесай

Порточанов: За мен ще гласуват 3/4 от клубовете

Христо Порточанов - един от двамата, които са оповестили, че ще се кандидатират за президент на БФС на идния конгрес, изрази дълбоката си увереност, че ще завоюва изборите. " Предварителни диалози и прогнози, сочат че за мен ще гласоподават повече от 3/4 от клубовете. Аз съм безусловно уверен в успеха си. В общественото пространство се спрягаха имената на Емо Костадинов, Пешо Величков, Иво Ивков. Няма и да има кандидатури. Това са несериозни кандидатури!  Аз съм поел по този път и връщане обратно няма. Изчакваме да насрочат конгрес. До края на януари би трябвало да разгласят дата, в случай че това не се случи, клубовете ще го насрочат. Това може да се случи с искане от 1/3 от тимовете, с дневен ред, избран от тях ", съобщи някогашният президент на " Нефтохимик " пред " Топспорт ".

Той загатна, че настоящето управление на футболния съюз има интерес конгресът да се отсрочва допустимо повече. " Те още от първия ден нямаха никакво желание да вършат Конгрес. Всичките им дейности това подсказват. Ще станат към този момент 16 месеца, ние нямаме никакво ръководство на футбола. Те (б.ред. - членовете на Изпълкома) трябваше да го създадат по-рано (б.ред. - да свикат конгрес) и да мине, и замине всичко. Има неща, които обаче ги държат там и те не желаят да си тръгнат по този начин елементарно. COVID-19 обаче не може да бъде опрощение да не се прави изборът на нов президент. Неприятна е обстановката, само че това няма по какъв начин да е причина да не вършат нищо... Ако продължава да се върви по този начин, би трябвало да закрием футбола. Не може още дълго да се продължава по този начин ", коментира Порточанов. Той удостовери, че към този момент е подготвен с екип и тактика за ръководство: " Естествено, че имам определен екип. Аз няма да потегли с празни приказки единствено и да е от ден до пладне. Тръгвам с вероятност, по този начин като преди време започнах с " Нефтохимик ", само че го затриха. Имам хора за всичко. За всеки пост, имам подобаващи хора... Това са съществени хора. Не желая да ги " дъвчат " авансово. Имаме известни, учени, професори, експерти, предприемачи от най-голям диаметър. Ще има, несъмнено и чисто футболни хора двама-трима. "

Порточанов съобщи, че ще държи на по-сериозна държавна поддръжка за футбола. " Без дейното присъединяване на страната, няма по какъв начин да се случи. Държавата не може да бъде пренебрегната, както е било до момента. Тя е пособия постоянно когато е трябвала. Иначе е елементарно да се разпределят дебели пачки и комисиони. Трябва страната да се почита и взе участие интензивно в спорта ", сподели още той.

Порточанов към този момент опита да внесе кандидатурата си през предходната седмица, само че документите му не бяха признати, защото настъпила смяна на датата на конгреса и към момента нямало планувана нова. Освен него, и президентът на " Марица " Христо Христов е оповестил, че има намерение да се кандидатира за президент на БФС.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР