Христо Иванов за Конституцията: Идеята, че един човек е казал

...
Христо Иванов за Конституцията: Идеята, че един човек е казал
Коментари Харесай

Христо Иванов за Конституцията: Идеята, че един човек е казал нещо и всички останали са се наредили като овчици и са гласували, е унизителна

Христо Иванов за Конституцията: Идеята, че един човек е споделил нещо и всички останали са се наредили като овчици и са дали своят вот, е унизителна

Христо Иванов разяснява настоящите политически тематики пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Относно объркващите текстове в Конституцията по повод избора на длъжностен министър председател и държавно управление, или така наречен „ промяна на Христо Иванов “, той съобщи, че „ концепцията, че един човек е споделил нещо и всички останали са се наредили като овчици и са дали своят вот, е унизителна “.

„ Аз, както постоянно съм правил, отхвърлям да пресъздавам срещи, които са се случвали при затворени порти.

Позицията на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ беше ясна.

След съвещания с ГЕРБ и Движение за права и свободи се стигна до другия вероятен модел, тъй като няма къде доста да се отиде. Този модел е малко по-сложен за деяние, само че има повече преимущества.

Ние по никакъв метод не се разграничаваме от този модел и да го писваме като отрицателен.

Лошото в тази ситуация е, че, както президентът се пробва да прави акция да се върнем към предходния модел, когато той еднолично решаваше и определяше служебните кабинети,

по този начин и бяхме пратени на избори преди да можем да приключим Конституцията.

Имаше очакван закон за служебното държавно управление, само че не можа да се одобри.

Имаше конституционна комисия, която работеше по текстовете.

За всеки един текст имаше договаряния, с цел да се реализира консенсус, тъй като това беше комплицирано болшинство. Идеята, че един човек е споделил нещо и всички останали са се наредили като овчици и са дали своят вот е унизителна за Народното събрание.

Нека да спрем с тези спекулации и да си зададем въпроса за какво България трябваше да бъде пратена на избори. Няма нито един политически мотив сега.

Говорим за ясни цели, които бяха дефинирани в меморандума, който предложихме и явно не беше преглътнат.

Условията, които ще предложим за взаимно ръководство след изборите, ще бъдат направени от груповите органи на обединението.

Ще има изясненост и огромна конкретика по какъв начин ще подходим по този въпрос.

Въпросът е гласоподавателите да ни дадат мощ, с цел да можем в действителност да отстоим тези цели “, приключи Христо Иванов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР