Христо Иванов ще бъде водач на листата на Демократична България

...
Христо Иванов ще бъде водач на листата на Демократична България
Коментари Харесай

Христо Иванов се изправя срещу Пеевски във Велико Търново, покани го на дебат

Христо Иванов ще бъде лидер на листата на " Демократична България " във Велико Търново, заяви той в града. При последните два вота тази роля бе заемана от Калоян Янков . Смяната бе обоснована с номинацията на Движение за права и свободи за лидер на локалната листа за Делян Пеевски .

Според Иванов, вадейки Пеевски на напред във времето, Движение за права и свободи му обезпечава опция да получи имунитет , а въпреки това се заплашват всички тези, против които той има компромати в магистратурата, съдии, в службите, в обществения живот, в бизнеса, че " в случай че посмеят да се увлекат от концепцията за някакви промени, да разхлабят своята преданост към задкулисието, той е тук и може във всеки един миг да проговори ".
 Трус в Демократична България Методи Лалов упрекна в дерибействане Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева Трус в " Демократична България " Методи Лалов упрекна в дерибействане Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева
Направих го, с цел да има обществен диалог, а подобен в организацията липсва. Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева явно рабо...

" Аз се кандидатирам тук, с цел да можем да сложим тези въпроси директно на господин Пеевски, ще го поканим на спор, с цел да стартира да приказва и да приказваме ", сподели той.

Лидерът на " Да, България " счита, че това ще бъде символната борба на тези избори, тъй като Търново е сърцето на българската държавност. " Тук е призната Търновската конституция, тук е учредена българската държавност като демократична, обществена, правова страна. Пеевски е отрицанието на всичко това. Той е въплъщение на модела, който подменя законността, конституционализма, публичността с корупция и задкулисие ", сподели той, откакто благодари на Калоян Янков и локалната организация, че е признат за лидер.

Според Иванов след измененията в България и наложените наказания по закона " Магнитски " от Съединени американски щати, които дефинира като най-близките сътрудници на България, с номинацията на Пеевски и поръчката му да бъде деен и да приказва Движение за права и свободи демонстрира желание да премине към нещо като " терористична акция против българската народна власт в границите на демократичните средства ".

" Движението е притиснато в ъгъла, за първи път от 30 години поредно опцията му да взе участие във властта се слага под подозрение. Това се случва с помощта на твърдата позиция на " Демократична България ". В интернационален проект те изпадат в доста тежка изолираност. Решават да покажат зъби, че няма да си изоставят позициите си ", разяснява Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР