Христо Иванов направи интересен коментар на политическата ситуация у нас.Правителство

...
Христо Иванов направи интересен коментар на политическата ситуация у нас.Правителство
Коментари Харесай

Христо Иванов, ДБ: Третият мандат ще е коалиция на реванша или управление на компромиса

Христо Иванов направи забавен коментар на политическата обстановка у нас.

Правителство може да се случи и в сегашния парламент, и след още едни избори. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България "  Христо Иванов пред БНР.

По думите му плаващите болшинства могат да съществуват единствено краткотрайно и не са работещ вид.

Според него обединението на войната не може нищо да роди, тъй като това е наименование, което пропагандно изкривява задачите, които си слагат актовете на Народното събрание, през които се разпознава въпросната коалиция. Тези гласувания не могат да прераснат в нещо по-трайно, тъй като фундаменталния проблем в България прави невероятно доверие сред партии и жителите поради корупцията, посочи Христо Иванов.

Той добави, че е доста рано да се приказва за третия мандат за сформиране на държавно управление. Важно е Политическа партия каква визия ще има за реализацията на втория мандат. Третият мандат във всички си вероятни разигравания ще бъде втора опция за осъществяване на концепции, изтъкна Христо Иванов.

Съпредседателят на Демократична България уточни, че има два концептуални модела с третия мандат - коалиция на реванша (групировка на партии без присъединяване на Демократична България и Политическа партия, които ще намерят опрощение да се съберат заедно) и коалиция към програмата на Демократична България и Политическа партия да се направи кабинет, който да е ръководство на компромиса.

Той добави, че по-лошият вид е да се отиде на нови избори през март месец следващата година. Нямаме избор от по-добри сюжет, а имаме избор от по-лоши, каза Христо Иванов.

Демократична България прави оценка позитивно решението на Политическа партия да беседва с ГЕРБ в Народното събрание по политики. Наличието на диалог е положително, би трябвало да си приказват, да търсят допирни точки, само че да не се не помни това, което ги разграничава. Това, което притеснява Христо Иванов е, че не вижда съществени стратегически диалози за втория мандат. Реализацията на втория мандат ще е доста сложна и въобще не би трябвало да се подценява, предизвести той, написа novini.bg.

Христо Иванов е наясно, че е толкоз комплицирана обстановката, в която да няма работещ вид с втория мандат, само че му се желае да се стигне до заключението, че депутатите са употребявали времето, с цел да стигнат до тази догадка.

Според него няма да се стигне до президентска република, макар че в президентството стартират да се блазнят за тази смисъл. Създават се предпоставки, от които на пет избори парламентарната система не може да роди нищо и отваря опция за всевъзможни популистки лашкания, сподели Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР