Христо Иванов коментира скандалния запис излъчван на живо през сайта

...
Христо Иванов коментира скандалния запис излъчван на живо през сайта
Коментари Харесай

Христо Иванов за скандалния запис: Ние сме професионални политици

Христо Иванов разяснява скандалния запис предаван онлайн през уеб страницата на Народното събрание и медии от извършената среща с депутатите на Демократична България в зала „ Запад “.  

„ Ние сме професионални политици и би трябвало да обсъждаме всички аспекти. Това е всекидневието в Народното събрание и е най-нормално “, съобщи Иванов и макар думите си по-рано пред депутатите, че вземат участие в договарянията за ново държавно управление чисто информативно, пред журнаисти разгласи напълно друго. По думите му пред медиите Демократична България са заложили да имаме държавно управление, тъй като страната ни няма потребност от задълбочаване на криците и ни чака тежка зима.  

На въпрос какво следва оттук насетне, той отговори: „ Решението ще е на мандатоносителя “ и добави, че Демократична България са били подготвени да не желаят министри и да дадат единствено парламентарна поддръжка, единствено и единствено да страната да има ръководство.

Иванов съобщи, че Демократична България ще отидат на избори със съзнанието, че не са създали нищо неприятно.

„ Ние знаем, че България е по-голяма от нашите искания “, сподели той и добави, че срещата на ПГ не е трансформирала в реалност нищо.

По мотив решението на Слави Трифонов, че излизат от договарянията след записа, Иванов е на мнение, че се взимат решения на база „ на извадени от подтекста думи “.

Според водача на Демократична България записа се трансформира в „ агитационен материал, от който се популяризират фрагменти и извадени от подтекста цитати “. Затова Иванов се закани, че ще пусни целия запис от срещата. 

От записа стана ясно, че Христо Иванов и Атанас Атанасов разкриват какви са задачите на Закона за КПКОНПИ, а точно „ бухалка, която ще се употребява по време на избори “. Христо Иванов намерено приказва за парламентарно крило в „ Продължаваме промяната “ на Лена Бориславова. Той признава, че другото крило в Политическа партия, не това на Лена Бориславова, са на мнение, че Законът за КПКОНПИ би трябвало да бъде ревизиран съществено, както считат и от Има Такъв Народ. По думите на Христо Иванов пред депутатите му, Тошко Йорданов от „ ИТН “ е съобщил, че ще гласоподават след избирането на държавното управление, „ тъй като желаят да са сигурни, че в случай че, вие си извършите бухалка, ние ще се в коалиция, която ще ръководи тази бухалка “.

Според Христо Иванов, другата седмица договарянията може да стигнат до „ късо съединяване “ и евентуално се отива към избори на 16 октомври. Демократична България ще не престават да приказват обществено опорните си точки - че това е механически мандат, че те единствено слушат и ще имат позиция, когато стане ясно кой ще е препоръчан за министър председател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР