Христо Илиев, известен като Големия Зевс от Шумен, беше осъден

...
Христо Илиев, известен като Големия Зевс от Шумен, беше осъден
Коментари Харесай

Затвор и 10 000 лв. глоба за въоръжения Зевс от Шумен

Христо Илиев, прочут като Големия Зевс от Шумен, беше наказан от Окръжния съд в града на 9 месеца затвор при непоколебим режим и санкция 10 000 лева Наказанието идва 4 година откакто апашът-легенда нахлу дружно със сучастник в бар „Амстердам“ в града и насочи автомат „Калашников“ към група гости измежду бял ден. Зевса е признал виновност, сключил съглашение с прокуратурата и определението на магистратите е дефинитивно. От наказването му би трябвало да се приспадне непрекъснатият арест от 26 ноември 2013 година до 11 февруари на идната, както и домашният арест.

Зевса и негови съучастници се демонстрираха на 12 ноември, а точната закана на шуменеца с автомата към 7 души била: „Лягайте всички на земята, ще ви изтрепя тук, аз не съм мутра аз съм мафиот, ще ви избия всичките“. Сервитьорка съумяла да извика полицията, само че Зевса избягал и се предал две седмици по-късно, като отишъл в полицията с пластмасов автомат. Сдал непринудено и още две бутафорни оръжия. Униформените обаче изкопаха от двор в с.Суха река наследник бидон за зеле, цялостен с същинско оръжие – автомат “Калашников “, един револвер “Браунинг “, два “Макаров “ и 1018 бойни патрона друг диаметър, за които нямал позволение. По каиша на автомата излорили и ДНК от Христо. Освен това попаднали и на 1,508 кг. марихуана.

Според решението на съда, целият боеприпас остава на предпазване в работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) при РУ-Шумен. На Зевса се връщат четири разрешени оръжия с тип на автомат и револвери. Той би трябвало да заплати и 3 098 лева деловодни разходи.

Толкова дължи и неговият съизвършител рецидивист Н.К., който пък насочил револвер „Макаров“ и крещял:„ Аз съм пристигнал квалифициран тука “, „ Ти тука няма да ми казваш на мене, идваш в моя град тука да ми казваш аз от кой ще вземам пари, аз кой ще гърбя, аз на кой ще поставям лихви ”. Той е направил хулиганството и е имал противозаконен револвер, до момента в който е имал неизтърпяна условна присъда. Неговото наказване по съглашение е 11 месеца затвор, от което се приспада арест за решетки и вкъщи. Според осведомени, въоръжените сплашвали варненска компания, пристигнала в Шумен.

Веднага след случая през 2014 година Зевса дефинира ареста си като „лов на вещици в този град“, тъй като в екшъна в „Амстердам“ взели участие 11 лица, а на никой различен не наложили непрекъснат арест. Оказва се, че Зевса е и съвършено осведомен с Наказателен кодекс, тъй като до момента в който магистрати решаваха дали да го оставят за непрекъснато в ареста през декември 2014 година, по коридорите на правосъдната палата той съумя да каже на приятелите и жена си, че ще получи най-вече 1 година затвор. Сбърка с три месеца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР