Христо Христов е на 30 години, строителен инженер по професия

...
Христо Христов е на 30 години, строителен инженер по професия
Коментари Харесай

Христо Христов пред в. "ДОКТОР": Това приложение на телефона спасява животи

Христо Христов е на 30 години, строителен инженер по специалност и татко на шестмесечно бебе. Занимава се със обществено предприемачество и системата за оказване на първа долекарска помощ iHELP е неговата огромна пристрастеност.

“Вярвам, че тази система може да промени доста неща в България. Идеята не е да се прави опция на незабавната помощ, а да се добави нейната роля благодарение на доброволни спасители”, споделя Христо Христов особено за в. “Доктор”.

- Г-н Христов, какво ви накара да се заемете с разпространяването на платформата iHELP в България?
- За малко живях в чужбина. В Лондон се срещнах с индивида, който е основал мрежата за взаимопомощ iHELP. Бях на негова презентация. Това, което чух, ме накара да настръхна. По данни на Европейския съвет по ресусцитация неочакваното прекъсване на сърцето е една от водещите аргументи за гибел на континента - към 20% от всички смъртни случаи.

Тъй като след прекъсване на сърцето би трябвало да се направи незабавна кардиопулмонална ресусцитация от очевидец на индицента или дефибрилация, а това нормално не се случва. Казах на основателя на системата, че имам полза да положа основите на тази мрежа за взаимопомощ и в България. След няколко месеца това стана факт.

Повече за системата iHELP и по какъв начин тя избавя животи четете в цялото изявление с Христо Христов на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР