Христо Христов, който от години разследва и анализира комунистическите служби

...
Христо Христов, който от години разследва и анализира комунистическите служби
Коментари Харесай

Христо Христов: Има пробив в националната ни сигурност, защо властите мълчат

Христо Христов, който от години проверява и проучва комунистическите служби за сигурност в България, връзките им с Комитет за Държавна сигурност (на СССР), както и десетки техни интервенции през годините, разяснява в предаването „ 120 минути”, че в тази ситуация с отравянето на Сергей Скрипал и предприемача Емилиян Гебрев има и друга сюжетна линия. А точно, че основният прокурор призна обществено, че боен шпионин на непозната страна е бил три пъти в България.

„ Това значи, че има пробив в нашата национална сигурност. Нека хипотетично да си представим какво би станало, в случай че Москва разбере, че български военни шпионин под прикритие са били на съветска територия. Ще последва протестна нота, преследване на дипломати, а в България – рухване на правителство”, съобщи Христов.
Автор на следствието за Скрипал: България е цел за съветските разузнавачи "На всички към този момент е ясно, че Сергей Федотов е взел участие в отравянето на предприемача Гебрев ”, сподели извънредно за bTV Роман Доброхотов
По думите му за първи път имаме директно доказателство, че непознат шпионин е правил неоторизирани дейности в България.

„ В момента всички специфични служби – и противников, и другарски, следят какво става в България. Няма политическа реакция и това е недопустимо”, съобщи Христов.

Той прикани министър председателят Бойко Борисов да бъде запитан счита ли за редно в България непознати разузнавачи „ да си веят байрака”. А в случай че не счита, какви са ограниченията.
„ Белингкат ” разкри същинското име на „ Федотов ”, който е бил у нас при отравянето на Гебрев Според уеб страницата за проверяваща публицистика същинското име на съветския сътрудник, който е бил в България по време на отравянето на предприемача през 2015 година, е Денис Сергеев
„ Няма реакция и на опозицията. Това е повече от скандално. Единствено Атлантическият съвет излезе с една декларация, която беше оповестена в няколко сайта”, добави той.

По думите му никой не задава въпроса за какво работи ГРУ.

„ А отговорът е, тъй като от анексирането на Крим Русия е в необявено военно състояние. Военните разузнавачи работят в една необявена война. С това безмълвие губим всякакво доверие и никой няма да споделя информация с който и да било. И политици, и западни специфични служби чакат да видят каква ще е българската реакция. Те на следващия ден могат да създадат гърмеж, бойкот – разузнавачите за това са обучавани”, на мнение е Христо Христов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР