Христо Хинков май обича да послъгва. Това написа в профила

...
Христо Хинков май обича да послъгва. Това написа в профила
Коментари Харесай

„Христо Хинков май обича да послъгва“: Проф. Костадин Ангелов оспори думите на здравния министър

Христо Хинков май обича да послъгва. Това написа в профила си във Facebook ръководителят на парламентарната здравна комисия проф. Костадин Ангелов, който е и народен представител от ГЕРБ. 

Повод за задочната престрелка са станаха думите на здравния министър Христо Хинков, изречени в предаването „ Тази заран “ по bTV: „ Той съвсем ми се извини в Народното събрание за това, че в действителност, по негов метод, е споделил нещо, което не е тъкмо по този начин “.

До две години и половина би трябвало да имаме Национална детска болница, добави Христо Хинков

Проф. Костадин Ангелов прецизира, че „ единственият му диалог с министъра в последната седмица се е състоял в кафенето на Народно събрание “. „ Хинков ме предложения да му гостувам в министерството идните дни. Това е “, безапелационен е депутатът от ГЕРБ.

Той напомня също по този начин, че „ България е парламентарна република и в качеството си на ръководител на здравната комисия, той и сътрудниците му са длъжни да изискват и разпореждат задания на отрасловия министър, а той да ги извършва “. Проф. Ангелов е безапелационен, че това не значи „ да се извиняваме “.

„ Иначе новината за прекъсването на детската болница беше изречена в народен ефир - отново по bTV, от Николай Болтаджиев, чиито бизнес сътрудник пък преди този момент е бил в кабинета на министъра. А по-късно, по време на съвещание на управлението на Министерство на здравеопазването, Хинков споделя, че концепцията за прекъсването на градежа на детската болница и преместването ѝ му подхожда “, напомня още депутатът от ГЕРБ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР