Христо Хинков готви тотална чистка в Министерството на здравеопазването, разкри

...
Христо Хинков готви тотална чистка в Министерството на здравеопазването, разкри
Коментари Харесай

Скандал в Narod.bg: Здравният министър Христо Хинков готви зверска чистка! Целта – всички сделки да минават през „наши фирми“

Христо Хинков готви тотална чистка в Министерството на здравеопазването, разкри осведомител на Narod.bg от кръга към ПП-тата. Целта на метлата е цялостно преодоляване на ведомството, което единствено тази година ще разпредели над 1 милиард лв., тъй че финансовият поток да бъде ориентиран към верните компании от обръча псевдо „ смяната “. Както първи разкрихме, в Министерството на здравеопзването към този момент се приказва за комисионери към Христо Хинков, което е работа на заспалата прокуратура да разнищи детайлно.

Припомняме, че над 9 милиарда лева са заложените средства за опазване на здравето за 2023 година Сред главните политики, които ще се развиват са незабавната помощ, обосноваване на личния състав, финансова резистентност, е-здравеопазването и така нататък

На 8.4 милиарда лева са възлизали средствата, които страната и касата са дали за опазване на здравето през 2022 година, като в тях не влизат парите от еврофондовете. За тази година те са разчетени на 9.044 милиарда лева с прогноза през 2025 година да стигнат 10.624 милиарда лева Това съставлява над 5% от Брутният вътрешен продукт.

Основната част от тези средства – 7 милиарда за тази година, са по бюджета на здравната каса, а единствено Здравното министерство на Христо Хинков ще получи до 1.008 милиарда, които би трябвало да захранят „ верните “ предприемачи посредством публични поръчки.

Не е загадка, че някогашният шеф на Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) и сегашен здравен министър измежду упоменатите имена в оповестения запис от съвещанието на Националния съвет на „ “Продължаваме смяната “, осветлил истината за шмекерите от Харвард.

Съвсем целесъобразно във фейсбук някогашният здравен министър Костадин Ангелов упрекна Хинков, че се готви „ да разчисти “ министерството. В отговор психиатърът несвързано отвърна, че е имал искания само да назначи „ свои “ заместник-министри.

Реклама

„ Единственият въпрос, който ми зададе проф. Хинков, беше дали ще има свободата да разчисти министерството. Така че от тази позиция не би трябвало да има проблем с него. Аз, несъмнено, имам леки терзания като ги разчисти какво друго ще постави, само че това няма по какъв начин да го решим през днешния ден. Така че той ще желае да разчиства, това му беше изискване да се включи ”, се чува в записа от устата на премиера Николай Денков.

По този мотив самият Хинков призна, че почтен и неоцапан човек няма по какъв начин да се захване с политика. Дали това е самопризнание, че самият той е злепоставен? Преценете сами:

„ Опитните и неопетнени хора не желаят да се занимават с политика. Не им се скача в студената вода “, призна Хинков в коментар на тематиката за чистката и събирането на личен екип в министерството.

ВИЗИТКА:

Проф. доктор Христо Хинков е министър на опазването на здравето в държавното управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Той е психиатър по компетентност, почнал е трудовия си път като участъков доктор в Ботевград, работи в психиатричната болница в Нови Искър, където придобива компетентност, бил е теоретичен помощник в първа психиатрична клиника на Медицинска академия и съветник психиатър в Институт за незабавна помощ „ Пирогов “.

През 1997-1999 година е назначен в Министерството на здравеопазването като шеф отдел планове, а от 1999-2001 заема поста на заместник-директор на здравната каса. От 2001 година работи в Националния център по публично здраве и разбори и е назначен за негов шеф през 2014 година

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР