Христо Георгиев е напуснал волейболния клуб Треньор на деца по

...
Христо Георгиев е напуснал волейболния клуб Треньор на деца по
Коментари Харесай

Детски треньор върти проститутки

Христо Георгиев е напуснал волейболния клуб
Треньор на деца по волейбол си призна, че е взел участие в сутеньорска тайфа! Христо Георгиев, който по същото време упражнявал момчета до 13 година във " Виктория Волей " в Пловдив, се призна за отговорен, че въртял проститутки в града под тепетата и отнесе двегодишна условна присъда, научи " България Днес ".

Заедно с тренера със съглашения се отърваха тарторите на схемата Рангел Карачанов и Владимир Гърков, които отнесоха по три години условно с 5-годишен изпитателен период. Споразуменията им са утвърдени от спецсъда при започване на ноември м.г. Така на подсъдимата пейка единствен остава четвъртият участник - Антон Пирозов, който поискал делото да се прегледа от магистратите.


Антон Пирозов се надява съдът да го оправдае

Бандата бе разрушена през март 2015 година, като съгласно следствието сводниците са карали проститутките при клиенти с таксита. Сутеньорите са изловени и закопчани при профилирана интервенция на антимафиоти в Пловдив, Пазарджик и Смолян. След арестите се появи информация, че родителите почнали да отписват децата си от тренировките на Георгиев.

От клуба обявиха тогава, че никой не има вяра, че обвиняванията против треньора са основателни: " В клуба има положителни резултати. Има шампионска купа и сребърен орден от републиканското с деца до 12 година ". Според инспекция обаче Христо Георгиев не е регистриран в наложителния указател на Министерството на младежта и спорта, както изисква наредбата. Сега се оказа, че Георгиев е напуснал волейболния клуб преди време и си е намерил друга работа, обясниха от " Виктория Волей " пред вестника.

Георгиев, Карачанов и Гърков се съгласили с твърдяното от спецпрокуратурата, че били част от проведена незаконна група за трафик на хора. Въпреки че девойките били съгласни да въртят платена обич, те направили закононарушение, като им обещавали пари, уговаряли им клиенти и след това делили облагата 50 на 50.

Групата е била основана от Гърков и Карачанов през есента на 2014 година, още когато двамата работели като таксиметрови водачи. Те набирали девойки и им определяли цените за сексуслугите. Гърков, както и участниците в групата Георгиев и Пирозов персонално транспортирали дамите по адреси или употребили услугите на избрани таксиметрови водачи.

Сутеньорите поддържали връзки с крупиета, сервитьори и бармани в хотели, посещавани от чужденци и българи. Служителите им изпращали клиенти, които поръчвали девойки за развлечение. Тарифата била 100 лв. на час плюс 10 лв. за транспортни разноски, като парите се разпределяли по следната скица - 40 за проститутката, 40 за сутеньора и 20 за медиатора. При пряк контакт се падали по 50 лв. на човек.

Момичетата ходели на адрес на клиента - в офиси, хотели, жилища, защото не разполагали със личен терен. От четиримата единствено Карачанов е с престъпно досие.


Рангел Карачанов е един от тарторите на бандата

Той е осъждан за обезчестяване през 2001 година на 3 години и 6 месеца отнемане от независимост дейно. По настоящето дело Карачанов бе наказан и за държане на два грама амфетамин, открит при претърсванията. При обиските са конфискувани 16 мобилни апарата, голям брой сим карти, визитни картички, употребени за реклама на незаконната активност.

Според осведомени Владимир Гърков е работил за един от известните пловдивски сводници допреди няколко години, като след " пенсионирането " на шефа си наследил бизнеса. Карачанов също бил дясна ръка на различен от локалните сутеньори и след отдръпването му девойките останали да работят при него.

Сгащени в хотел

Някои от труженичките са сгащени на шаблон в пловдивски хотел, описват осведомени. След като били изловени, седем проститутки се разприказвали пред проверяващите и споделили детайлности за незаконната активност. Пет от труженичките са свидетелки по делото и може да се конституират като потърпевши. Това са Вероника, Катя, Наталия, Невена и Спаска. Някои от тях са зачезнали в чужбина, а други не желаят и да чуят да се появяват пред съда.

Аделина ГЕОРГИЕВА, " България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР