Христо Ботев винаги се е проявявал като лидер, разказва правнукът

...
Христо Ботев винаги се е проявявал като лидер, разказва правнукът
Коментари Харесай

Правнук на Ботев: Забравихме заветите на поета

Христо Ботев постоянно се е проявявал като водач, споделя правнукът на брата на Христо Ботев - военачалник Кирил Ботйов пред bTV.

Боян Ботйов е отпред на общобългарска фондация " Христо Ботев " от 25 години и споделя, че хората, от които зависи, за национална цел да бъде сложено осъществяването на Ботевите завещания, нямат капацитета и интелектуалното равнище да възприемат думите му .
 2 юни - Денят на Христо Ботев
2 юни - Денят на Христо Ботев

Сред най-обичаните ни национални герои, оставили светла следа в съзнанието на генерации българи

Боян е израснал във вековна къща в сърцето на остаряла София, където е живяла и майката на Ботев - Иванка Ботйова . В детството си той е чувал разнообразни истории за детските години на Христо Ботев в Калофер.

" Играели са с приятелите му, правили са доста лудории... мощното му въображение не един път му е носело неприятности от татко му - Ботьо Петков , който е бил извънредно непоколебим ", показа Боян Ботйов.

Лидерските качества на Христо Ботев са изявени още от младостта му. Веднъж в Калофер дошъл мечкар, чиято мечка е танцувала на " Стани, стани, левент, балкански ! ", а младият Христо му зашлевил пестник и го изгонил, тъй като на сходна ария е неуместно да се разиграва мечка ", добави потомъкът на гениалния стихотворец.

Ботйов, както е била истинската фамилия на рода преди гражданственост да придобие Ботев, би желал повече българи да одобряват войводата като човек, а не като икона . " Мисля си, че когато на тържествените зари-проверки се загатва, че отдаваме респект на " всички знайни и незнайни герои " - е доста погрешно. Няма " незнайни герои " . Всеки, който е направил героична постъпка е прочут на околните си, на съгражданите си ", споделя Боян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР