Християнският свят отбелязва един от най-големите църковни празници - Рождество

...
Християнският свят отбелязва един от най-големите църковни празници - Рождество
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Бог стана човек, за да може човекът да стане Бог

Християнският свят отбелязва един от най-големите църковни празници - Рождество Христово - Коледа, на който се празнува рождението на Божия наследник Исус Христос.

Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави тържествената Света литургия за Рождество Христово в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ". На тържествената Света литургия участваха президентът Румен Радев, публични лица и доста жители.

„ Да бъдем всички следовници на Исус Христос, който си отиде поради нас и нашето избавление. Да пазим Рождественските традиции и положителните нрави, за които всички ние се борим и стараем да следваме Христовите завещания. За доста години! ”, сподели патриарх Неофит и още веднъж прикани да създадем по този начин, че да няма гладни и нещастни хора.

" Бог стана човек, с цел да може индивидът да стане Бог ". Тези думи на Свети Атанасий велики бяха акцент в словото на патриарх Неофит. " Милосърдието би трябвало да участва и през днешния ден във всеки един от нас ", прикани той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР