Християнските празници се отнасят за всички, дори и за тези

...
Християнските празници се отнасят за всички, дори и за тези
Коментари Харесай

Марин Марковски с ексклузивен коментар за предсрочното освобождаване на "Наглите": Съдът няма основание да не ги пусне, защото...

Християнските празници се отнасят за всички, даже и за тези в пандизите. Те също са хора. Тежко закононарушения са осъществени от " Наглите ", не са леки присъдите и някои от тях е желано да бъдат пуснати предварително. Ако нямаше толкоз реакция на обществото, можеше втората инстанция да удостовери решението на първата за освобождение. Това съобщи в " Събуди се " юрист Марин Марковски във връзка на предварителното освобождение на двама от бандата на " Наглите ". " Законът не е дефиниран тъкмо, тъй като в него написа, че в случай че пандизчията е работлив и се държи добре, съдът няма съображение да не го пусне ", добави той и продължи " Трябва да има комисия, която да подаде на съда способена информацията, за задачата трябват висококвалифицирани специалисти. "

В студиото бе и известната адвокатка Ивета Анадолска: " Законът е изменен вярно и всеки лишен от независимост би трябвало да има пряк достъп до съд. Важно е какво взема решение съда и какво тъкмо му се сервира като информация. Според мен на скъсани дънки лепим копринени платове. Освен формалните условия за съответните две присъди на " Наглите " градският съд приема, че тези хора са се държали добре и са се поправили. Апелативният съд обаче подхожда друго и гледа и тежестта на самото им закононарушение. На този декор се гледа превъзпитаването на индивида в пандиза, прави се преценка за риск от рецидив ", споделя тя.

" Животът се състои от действителности. Има ужасна претъпканост в пандизите. Европейският съд споделя, че когато страната не може да обезпечи естествени условия в пандизите би трябвало надали не да обезпечи по-снизходителна наказателна политика. Аз съм се отнасял с известна национална горделивост, не желая да прислужвам на европейците, само че когато проучваме рекомендациите им, би трябвало да отчетем те са верни. Получава се нещо комплицирано обаче. Идеята е пандизът да поправя, само че доста хора стават зверове там. Тези хора, като излязат, отново ще бъдат до нас на улицата. Трябва да се регистрира каква е прогнозата за тях от способени експерти. Тези хора би трябвало да се подлагат на детектор на лъжата ", показа мнение Марковски.

" Не би трябвало да има фиктивен метод. Раздават награди, че си боядисал великденски яйца или си взел участие в спортно мероприятие, само че дали си се поправил? " , запита Анадолска.

" Детекторът на лъжата е най-хубавият психолог. От 100 въпроса детекторът на лъжата дава отговор на 92-93 ", приключи Марковски, доразвивайки тезата си, че това доста би помогнало да се откри дали някой нарушител е бил превъзпитан или е податлив на рецидив.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР