Християнски проповедник, обикалящ улиците на норвежки град, е бил жестоко

...
Християнски проповедник, обикалящ улиците на норвежки град, е бил жестоко
Коментари Харесай

Християнски проповедник в Норвегия бе бит жестоко от мюсюлмани и заплашен със смърт, ако не приеме исляма

Християнски просветител, обикалящ улиците на норвежки град, е бил грубо пребит и ограбен от група мюсюлмани, откакто те го помолили за „ духовно изцелени “. Освен това те го заплашили, че ще го убият, в случай че не одобри исляма.

Роар Флотум проповядвал и се молел за бедните в Трондхайм, когато към него се доближили група мюсюлмани. По думите му, те го помолили да пристигна да се помоли за техен другар, който бил наранил крайници си. Мъжете го отвели в далечен заден двор и го блъснали по стълбите на мазе.

След като го пребили и ограбили, те заплашили да го убият, в случай че не одобри исляма.

„ Искаха да кажа няколко думи на арабски. Бях изплашен и си помислих, че ще ме убият, тъй като споделиха, че имат нож и не желаят очевидци “, описа той пред локални медии.

Флотум неотложно отишъл в полицията, макар че бил предизвестен да не оповестява за случилото се на управляващите. Във Facebook норвежецът показва, че не е получил тежки пострадвания, само че му откраднали към 10 000 крони (около 1000 долара).

Той изяснява, че мюсюлманите били доста общителни, когато в началото се доближили към него на улицата и той не вярвал, че биха го подмамили.

Проповедникът е безапелационен, че ужасяващата преживелица няма да го накара да спре с уличните проповеди.

Според първичната информация, полицията още не е направила арести по случая. От там се надявали да разпознават причинителите посредством записи на камери.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР