Християнски поклонници се събраха в църквата "Възкресение Христово" в Ерусалим,

...
Християнски поклонници се събраха в църквата "Възкресение Христово" в Ерусалим,
Коментари Харесай

Католици празнуват Великден в църквата на Божи гроб в Ерусалим 

Християнски поклонници се събраха в църквата "Възкресение Христово " в Ерусалим, в която се намира Божи гроб, на католическия Великден - деня, в който се счита, че Христос е възкръснал след разпятието си, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Главният католически духовник в Светите земи - архиепископ Пиербатиста Пицабала, отслужи великденска литургия тъкмо в онази част на църквата, където се счита, че е станало чудото, и насочи молитва за по-добро бъдеще.

"В трагичната обстановка, в която живеем, точно тази вяра избавя вярата ни, подложена всеки ден на терзания от огромните мащаби на насилието, и в действителност наподобява, че злото побеждава. Но точно тази вяра ни кара всеки ден да даваме лепта, въпреки и да виждаме, че това е капка в морето. Това е вярата за един друг свят, съгласно божието сърце, която ни оказва помощ да вървим към бъдещето, което за нас остава непредсказуемо ", сподели архиепископът.

Християнските поклонения в Ерусалим започнаха още на Разпети петък, когато католици и протестанти извършиха тесните улички на остарелия град в Ерусалим. Католическият Разпети петък съответства с началото на еврейския празник Пасха, който отдава респект на освобождението на израилтяните от египетско иго.

Православният Великден е седмица по-късно. Това се дължи на обстоятелството, че католици и протестанти съблюдават по-новия Григориански календар, а православните - Юлианския, изяснява ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР