Християнски лидер, който беше номиниран за наградата „Сахаров“ за свобода

...
Християнски лидер, който беше номиниран за наградата „Сахаров“ за свобода
Коментари Харесай

Предупреждение: Радикалният ислям в Европа се увеличава

Християнски водач, който беше номиниран за премията „ Сахаров “ за независимост на мисълта през 2020 година, предизвести Европа, че има нарастване на радикалните ислямисти на континента, съобщи Aleteia.org.

Архиепископът на Мосул Наджиб Муса съобщи: „ Загубихме всичко в Ирак и Близкия изток. И не желая Франция и Европа да губят всичко на собствен ред”. Духовникът предизвести европейските управляващи, че в Европа има „ тъмна сила”, която е въплътена в радикализирани лица, които са „ надалеч от Бога и религията”.

Той сподели, че при неотдавнашни пътувания до лагери за бежанци в Турция е разкрил „ няколко хиляди джихадисти, проникнали в сърцата на фамилии, които желаят да доближат Европа “. Турция държи тези хора, само че може да отвори вратите си когато изиска, тъй като съгласно Наджиб Муса казусът с мигрантите е освен филантропичен, само че може да се употребява и за политически цели.

Архиепископът сподели, че има страни, които „ желаят да нахлуят на Стария континент и да дестабилизират политическите и човешките системи в Европа като цяло” и за тази цел се употребява религията, „ тъй като това е най-лесният метод за осъществяване на тези политически дейности “. Духовникът прикани европейците да изкоренят радикалния ислям, тъй като „ той не може да се приспособява към страна като Франция, чиито три съществени правилото са „ Свобода, тъждество, приятелство “. Във Франция неотдавна беше обезглавен преподавател, тъй като посочил подигравка на пророка Мохамед в час по независимост на словото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР