Християнски и мюсюлмански храм едновременно строи кметът на Девин Красимир

...
Християнски и мюсюлмански храм едновременно строи кметът на Девин Красимир
Коментари Харесай

Християнски и мюсюлмански храм едновременно строи кметът на Девин

Християнски и мюсюлмански храм по едно и също време строи кметът на Девин Красимир Даскалов. В поръчката е включено създаване на нов гробищен парк и довеждаща до него улица с дължина 250 метра.
Теренът за новото гробище е самостоятелен в местността „ Забрал “.  Планирано е създаване на няколко подпорни стени, защото мястото е стръмно.
За реализатор на плануваните действия е определена компанията „ Иса Инженеринг “ ЕООД с оферта за 804 668 лв. без Данък добавена стойност. Тя е била и единствен претендент по оповестената на 26-ти февруари процедура за възлагане на обекта. 
 

 
Интересното в него е, че ще бъдат построени два храма.
Сградата на бъдещия параклис „ Св.Архангел Михаил “  е насочена по условията на канона - входът е от западната страна, а от източната е ситуирана абсидата.
„ Носещата структурата на постройката е монолитна стоменобетонна. Конструктивната височина е 2,96 м в краищата и 4.13 м. при билото, с което се обезпечава оптимална светла височина. Всички външни стени са от газобетонни тухли с дебелина 20см., покрити с каменна обшивка, с дебелина 10 см. и минерална мазилка “, се сочи в документите.
Мюсюлманският храм ще бъде „ месджид “. Сградата ще е с височина до кота корниз 3,46 м по отношение на прилежащия терен. Състои се от едно надземно равнище.
На кота нула  ще се изградят входно преддверие, тоалетна с мивка, умивалня за измиване преди молитва и зала за молитва.
„ Покривната структура е дървена, като за разработване на купола ще се употребяват стоманени профили, авансово огънати, в сходство с направените чертежи, покривното покритие ще се извърши от битумни керемиди с посипка “, се сочи в условията.
„ Това е следващият стартират обект в начален стадий на строителство, може би единственият и неповторим гробищен парк с построени два молитвени храма на двете религии “, е написал във фейсбук профила си кметът Красимир Даскалов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР